Annonce
Erhverv

Radiokommunikation i alle afskygninger: Sieb Teknik leverer teknik til beredskab, forlystelsesparker og kommuner

Med indbygget træterrasse og en plan om tilsluttet fadølsanlæg, er det tanken, at denne brandbil skal med som blikfang for potentielle kunder på messer og lignende arrangementer. - Vi prøver at være lidt anderledes end de andre i branchen, forklarer Niels Josiasen, der her poserer foran bilen. Foto: Laura Uldahl Aggernæs
Fra den atomsikrede bunker Regan Vest til Djurs Sommerland. Opgaverne hos kommunikations-og sikringsfirmaet Sieb Teknik spænder bredt, og det samme gør kunderne. For netop at kunne favne bredt er ifølge medstifter og direktør Niels Josiasen en af firmaets forcer.

Hornslet: Ubemærket, men alligevel altid tilstedeværende. Sådan fungerer det sikkerheds- og kommunikationsudstyr, som Sieb Teknik sælger, installerer og vedligeholder, og som man møder flere steder, end man umiddelbart skulle tro.

For selvom du måske ikke er klar over det, er det udstyr fra Sieb Teknik, du hører, når en walkie-talkie skratter i Djurs Sommerland. Det er udstyr installeret af firmaet, der viser vejen, når en ambulance i Svendborg for fuldt drøn farer af sted mod en ulykke. Det er Sieb teknik, der sikrer, at kommunikationen går rent igennem, når en røgdykker i Randers bevæger sig ind i en bygning for at slukke en ildebrand. Og hvis du i København Kommune kigger forbi blandt andre Ydelsesservice og møder en ansat med et ID-kort fastgjort til tøjet, så er det også Sieb Teknik, der har sikret, at medarbejderen kan trykke på en knap og tilkalde vagter, hvis en nødsituation skulle opstå.

For siden firmaet i 2014 blev stiftet af Niels Josiasen og Michael Farbosund, har Sieb Teknik fået godt fat i markedet. Og det afspejler sig ikke kun i et stigende antal kunder landet over, men også i firmaets bruttofortjeneste, der på fire år har bevæget sig fra godt en million kroner i 2017 til 3,5 millioner kroner i 2020.

Annonce

Et godt afsæt

Det er tirsdag formiddag i slutningen af september, da Erhverv+ kigger forbi virksomheden i Hornslet, som i dagens anledning er forbløffende mennesketom.

Selvom Sieb Teknik har størstedelen af deres 12 ansatte tilknyttet kontoret, er uplanlagte opgaver nemlig et fast element, når man arbejder med sikkerhed- og kommunikationsløsninger.

- Tit har vi planlagt ugen. Men der kommer ofte uforudsete opgaver ind, fortæller den administrerende direktør Niels Josiasen og forklarer, at der ofte er tale om opgaver, som ikke kan udskydes.

- Personalesikring skal jo virke nu og her, og ellers skal der findes en anden løsning hurtigst muligt, som han siger.

Sieb Teknik er en ud af få sikkerhedsgodkendte firmaer, der forhandler det lukkede kommunikationssystem SINE, som benyttes af det danske beredskab. Derudover forhandler de også systemer, der sender koordinater fra alarmcentralen og videre til de rednings- og brandkøretøjer, der suser afsted mod gerningsstedet. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

Netop personalsikring var faktisk en af de første opgaver, der landede hos firmaet, da de to tidligere kolleger Niels Josiasen og Michael Farbosund efter en årrække i branchen besluttede sig for at starte eget firma op.

Vi har været i branchen længe, så da det rygtedes, at vi startede op selv, så begyndte folk at henvende sig.

Niels Josiasen, direktør i Sieb Teknik

- Vi har været i branchen længe, så da det rygtedes, at vi startede op selv, så begyndte folk at henvende sig, fortæller Niels Josiasen, der med sin baggrund som elektroniktekniker var et godt match med Michael Farbosund, der har en baggrund som sælger.

Den første bestilling kom fra Københavns Kommune, som Niels Josiasen i forvejen kendte indgående fra tidligere arbejdspladser i sikkerhedsbranchen, og den betød, at firmaet fra start fik et godt afsæt til at bygge det nye firma op. Siden er både flere og større kunder fulgt efter, og for langt de fleste gælder det, at de stadig er kunder i dag.

For hvor andre i branchen ifølge den administrerende direktør i høj grad ser på, hvilke opgaver der kan tjene flest penge hjem til firmaet, har Sieb Teknik en anden tilgang.

Annonce

Mål om langvarige relationer

- Uanset om kunderne køber udstyr for 5000 kroner eller 500.000 kroner, skal de føle sig velkomne. Og skal de ”bare” bestille en reparation, så hjælper vi gerne til. For en eller anden dag, så står den samme kunde måske og har brug for nyt udstyr, og så er det vigtigt for os at vide, at de er blevet behandlet ordentligt af os, siger Niels Josiasen.

Netop derfor har firmaet ifølge Niels Josiasen langsomt, men sikkert fået godt fat i branchen, hvilket ikke bare har landet dem langvarige samarbejdspartnere, men også opgaver udover det sædvanlige.

Således blev firmaet sidste år kontaktet af deres faste samarbejdspartner Nordjyllands Beredskab, der ville høre, om de kunne hjælpe med at installere en sikker kommunikationsløsning i et noget ualmindeligt bygningskompleks. Mere præcist lød opgaven på at installere det lukkede kommunikationssystem SINE, som udelukkende bruges af det danske beredskab, og som kun få firmaer i landet er sikkerhedsgodkendte til at arbejde med, i den atomsikre koldkrigsbunker Regan Vest, der til næste år bliver åbnet for offentligheden som museum.

- En eventuel redningsopgave i bunkeren ville besværliggøres væsentlig, hvis ikke der var SINE installeret. Derfor var det nødvendigt, forklarer Niels Josiasen, der var ovenud begejstret for at få lov til at være en del af så spændende et projekt.

Som nogle af de få fik Sieb Teknik sidste år adgang til den atomsikre koldkrigsbunker Regan Vest, som de har installeret kommunikationssystem SINE i. Foto: Sieb Teknik

- Selve løsningen er selvfølgelig ikke anderledes at installere end andre steder. Men det var omgivelserne til gengæld. Man er jo 60 meter under jorden 500 meter inde i en bakke, fortæller han.

Udover spændende opgaver kan de langstrakte samarbejder også føre flere opgaver med sig.

Og netop det er håbet, når Sieb Teknik til næste år udvider deres firma med et kontor på Sjælland.

- Københavns Kommune har udsendt et EU-udbud om personsikring af alle institutioner i hele København, og det skal vi vinde, siger Niels Josiasen, der dog også ser andre gode grunde til at fæstne en del af firmaets aktiviteter i hovedstadsområdet.

- Vores aktiviteter på Sjælland er vokset, så det giver ikke længere mening, at vi ligesom i pionertiden skal pendle frem og tilbage dertil. Så tiden er moden, slår Niels Josiasen fast.

Fire hurtige facts om Sieb Teknik

  1. Sieb Teknik er stiftet i 2014 af Niels Josiasen og Michael Farbosund, der sammen ejer og driver firmaet. Mens Niels Josiasen er administrerende direktør i firmaet, er Michael Farbosund firmaets salgs- og marketingdirektør.
  2. Firmaet sælger, installerer og servicerer forskellige telekommunikations- og personalesikringsløsninger til primært beredskab, kommuner og industri.
  3. Sieb Teknik havde i 2020 en bruttofortjeneste på 3,5 millioner kroner og et årsresultat på 276.000 kroner efter skat. Året før i 2019 lød bruttofortjeneste på 2,9 millioner kroner, mens årsresultatet var på 376.000 kroner efter skat. I samme periode steg firmaets egenkapital fra 1,2 til 1,5 millioner kroner.
  4. Firmaet blev i 2020 udnævnt gazelle-virksomhed af dagbladet Børsen. En titel, der tildeles hurtigt voksende virksomheder, der som minimum har fordoblet deres omsætning over en fireårig periode.


Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce