Annonce
Debat

Sig ja tak til vaccinen: Vi husker dem, vi mistede til difteri og polio

"Jeg husker fra min barndom polioen. Det var frygteligt. Min tante havde fire dejlige drenge. Men efter fjorten dage havde hun kun en søn igen! Så kom vaccinen. Det var en sukkerknald med en dråbe vaccine. Og vi stod i lange køer for at få den sukkerknald, og polioen blev knækket", skriver Ragnhild Andersen. Foto: Joe Raedle/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Jeg læser, at der er flere, der er usikre overfor coronavaccine. På en måde kan jeg forstå det, for alt nyt ved man ikke noget om. Men jeg er ikke i tvivl. Jeg modtager vaccinen med TAK. Måske vaccinen bliver bedre om et par år. Men da er håbet, at pandemien er ovre, og livet igen er normalt.

Det, som det gælder om nu, er at få brudt smittekæderne, så vi kan vende tilbage til en tryg hverdag, og sygehusene igen kan fungere normalt.


Så modtag coronavaccine med tak, så livet igen bliver bedre, og vi igen kan give et håndtryk, møde familie og venner, gå ud at spise og alt det andet, vi savner.


Jeg husker fra min barndom polioen. Det var frygteligt. Min tante havde fire dejlige drenge. Men efter fjorten dage havde hun kun en søn igen! Så kom vaccinen. Det var en sukkerknald med en dråbe vaccine. Og vi stod i lange køer for at få den sukkerknald, og polioen blev knækket. Et par år efter var vaccinen bedre, og vi fik en sprøjte. Og siden var der ingen, der fik polio. Men selv nu, så mange år efter, lever der mennesker med senskader.

Og min mand husker difteri. Da han kom tilbage til skolen efter sommerferien, manglede der ni klassekammerater. Den sygdom er også forsvundet på grund af vaccine.

Når vi rejser på ferie til fjerne lande, er der to ting, vi altid skal have i orden. Forsikringer og vaccinationer. Det er bare en betingelse. Ellers må vi blive hjemme.

Så modtag coronavaccine med tak, så livet igen bliver bedre, og vi igen kan give et håndtryk, møde familie og venner, gå ud at spise og alt det andet, vi savner. Bliv vaccineret, så vi kan få vores liv tilbage!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Sport

Kommentar: Knips, knips. Bakken Bears har i det skjulte skrevet dansk sportshistorie

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce