Annonce
Aarhus

Sightseeing-busserne har fået tag i turisterne: 'Hop On Hop Off'-konceptet fortsætter

Sommeren er forbi og sightseeing-busserne er kørt i garage. Foto: Henrik Lund
Abildskou har haft en fin sæson med de åbne dobbeltdækker-busser.

AARHUS: Sommeren er forbi og med den falder antallet af turister i Aarhus. Samtidig med at turisterne rejser hjem lukker og slukker en del af de aktiviteter, der er gennem sommeren har glædet byens gæster.

Henover sommeren har Abildskous røde dobbeltdækkere været synlige i Aarhus' gadebillede, når busserne har fragtet turister, gæster og vel også ind i mellem et par århusianere rundt i byen. Og hvor det første forsøg på at etablere et 'Hop On - Hop Off'-koncept i Aarhus i begyndelsen af dette årti hurtigt kørte i grøften på grund af for få passagerer, så er der anderledes kommet tur i den for turistkørslen.

Godt nok har der været en lille nedgang i passagererne i 2019 i forhold til de to foregående år. Men det skyldes ifølge adm. direktør i Abildskou A/S, der står for trafikken i City Sightseeing Aarhus, Jess Abildskou, at der har været en mindre nedgang i antallet af krydstogtturister.

- Til gengæld har vi haft flere 'almindelige' turister, som har betydet at vi har haft flere passagerer på hverdage end de to foregående år, forklarer han.

Annonce

På jagt efter el-busser

Det er ikke fordi, at Abildskov bliver rige af kørslen, der blandt andet bringer turisterne til Aros, Den Gamle By, Marselisborg Slot og Rådhuset.

- Det er en forholdsvis lille forretning, der er ikke de store penge i kørslen, men kørslen i sommermånederne passer godt til selskabet, siger direktøren, der allerede nu ved, at sightseeing-busserne også kommer på gaden næste sommer.

Abildskou har nemlig tilladelse til at køre sightseeing-busserne foreløbig frem til 2024.

Næste år bliver med samme busmodel som de tidligere år. Dog med forbedrede partikelfiltre.

Jess Abildskou fortæller, at han længe har været på jagt efter el-busser til kørslen. Der findes dog ingen lige nu på markedet.

- Men vi hugger til, når kommer en model på markedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce