Annonce
Aarhus

Sightseeing-busserne har fået tag i turisterne: 'Hop On Hop Off'-konceptet fortsætter

Sommeren er forbi og sightseeing-busserne er kørt i garage. Foto: Henrik Lund
Abildskou har haft en fin sæson med de åbne dobbeltdækker-busser.
Annonce

AARHUS: Sommeren er forbi og med den falder antallet af turister i Aarhus. Samtidig med at turisterne rejser hjem lukker og slukker en del af de aktiviteter, der er gennem sommeren har glædet byens gæster.

Henover sommeren har Abildskous røde dobbeltdækkere været synlige i Aarhus' gadebillede, når busserne har fragtet turister, gæster og vel også ind i mellem et par århusianere rundt i byen. Og hvor det første forsøg på at etablere et 'Hop On - Hop Off'-koncept i Aarhus i begyndelsen af dette årti hurtigt kørte i grøften på grund af for få passagerer, så er der anderledes kommet tur i den for turistkørslen.

Godt nok har der været en lille nedgang i passagererne i 2019 i forhold til de to foregående år. Men det skyldes ifølge adm. direktør i Abildskou A/S, der står for trafikken i City Sightseeing Aarhus, Jess Abildskou, at der har været en mindre nedgang i antallet af krydstogtturister.

- Til gengæld har vi haft flere 'almindelige' turister, som har betydet at vi har haft flere passagerer på hverdage end de to foregående år, forklarer han.

Annonce

På jagt efter el-busser

Det er ikke fordi, at Abildskov bliver rige af kørslen, der blandt andet bringer turisterne til Aros, Den Gamle By, Marselisborg Slot og Rådhuset.

- Det er en forholdsvis lille forretning, der er ikke de store penge i kørslen, men kørslen i sommermånederne passer godt til selskabet, siger direktøren, der allerede nu ved, at sightseeing-busserne også kommer på gaden næste sommer.

Abildskou har nemlig tilladelse til at køre sightseeing-busserne foreløbig frem til 2024.

Næste år bliver med samme busmodel som de tidligere år. Dog med forbedrede partikelfiltre.

Jess Abildskou fortæller, at han længe har været på jagt efter el-busser til kørslen. Der findes dog ingen lige nu på markedet.

- Men vi hugger til, når kommer en model på markedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

Danmark

Sæt fuld fart på bilforhandlingerne

AGF

Nicolai Poulsen: Viktor Fischer er en lille pige

Aarhus United

Aarhus United tænder advarselslamperne: Lukker, hvis de ikke finder to millioner

Annonce