Annonce
Aarhus

Sikkerhed mod smitte: Taxier får afskærmning mellem passager og chauffør

70 århusianske taxier får lige opsat afskærmning mellem passagerer og chauffør. Pressefoto
Et af Aarhus' taxiselskaber, Dantaxi, har besluttet, at der skal monteres afskærmning mellem passager og chauffør i selskabets 70 vogne. Ifølge en af byens taxavognmænd har kunderne allerede taget godt imod det nye initiativ.
Annonce

AARHUS: Taxibranchen har det hårdt. Godt nok er Danmark så småt ved at åbne igen efter nedlukningen i forbindelse med corona-epidemien, men der er stadig ingen, der skal køres til og fra lufthavnen. Festivalerne er væk - det samme er turisterne. Ingen skal køres til og fra superligakampe, og store dele af bylivet er stadig lukket ned.

Århus Stiftstidende kunne 11. marts fortælle, at der var helt dødt på den store taxiholdeplads foran Aarhus H.

Da det så værst ud for taxibranchen, var tre ud af fire ture forsvundet. Det er dog blevet lidt bedre nu, men stadig langt fra det normale, fortæller kommunikationschef i Dantaxi Rasmus Krochin til Århus Stiftstidende.

En del af de forsvundne ture, skyldes formentlig også, at kunderne er usikre på smittefaren i forbindelse med en taxitur. Det forsøger Dantaxi nu at råde bod på, idet der bliver etableret en afskærmning mellem passager og chauffør i blandt andet selskabets 70 vogne i Aarhus.

For en Aarhus' erfarne vognmand og chauffør Karl Hedegaard betyder afskærmningen mere tryghed i hverdagen netop i en periode, hvor kunderne så småt er på vej tilbage.

- Min første kunde efter monteringen havde allerede hørt om vores nye afskærmning, og var positivt indstillet. I det hele taget har jeg ikke oplevet nogle kunder, der ikke har taget smittefaren med COVID-19 alvorligt, forklarer vognmanden.

Dantaxis tiltag for at forhindre smitte med COVID-19

  • Alle selskabets næsten 2.000 taxier over hele landet skal senest tirsdag 2. juni være monteret med afskærmning og fastgjorte spritdispensere.
  • Håndsprit skal benyttes af chaufføren, og passageren opfordres ligeledes til at anvende håndsprit inden turens start.
  • Chaufføren skal afspritte alle kontaktflader efter hver kunde.
Annonce

Fokus på tryghed

Ifølge Dantaxis kommercielle direktør, Vibeke Wolfsberg, kommer initiativerne i erkendelse af, at mere normale forhold i branchen næppe indfinder sig foreløbig, og at fokus i en længere periode vil være på tryghed.

- Taxiselskaberne har siden krisens start ligget noget nær underdrejet, og da det så værst ud, var tre ud af fire taxiture ganske enkelt forsvundet. Det er vores vurdering, at der i tiden fremover vil være fokus på tryghed på hele persontransportområdet. Taxien er unik derved, at kunden kan rejse alene uden medpassagerer. Vi kan derfor tage andre forholdsregler for at begrænse smitte, end det for eksempel kan lade sig gøre i en bus eller i et tog. Noget af tidsrummet mellem kørslerne udnytter vi til at rengøre kontaktfladerne, så hver ny kunde træder ind i en ren, afsprittet taxi, forklarer direktøren.

Karl Hedegaard kan nikke genkendende til, at krisen har betydet markant færre passagerer:

- Hovedparten af min kørsel i den sidste tid har været med patienter fra hospitalerne og med kunder til eller fra lægen. Men jeg har også kørsel med ældre medborgere, der skal have køleskabet fyldt op.

Annonce

Udvidede krav til rengøring og afspritning

Afskærmningen mellem kunder og chauffør er ikke den eneste nye foranstaltning, som Karl Hedegaard og hans kunder skal vænne sig til. Alle selskabets vogne får fastmonteret håndspritdispenser, og der stilles udvidede krav til rengøring og afspritning af alle kontaktflader i og uden på taxien.

Hvor længe Karl Hedegaard og hans kollegaer skal køre med de nye foranstaltninger har han ikke et bud på, man han tror ikke, at de skal fjernes foreløbig.

- Det jeg hører fra mine kunder er, at mange fortsat er bekymrede, og de vil betragte tiltag som disse som en ekstra tryghed. For mit eget vedkommende har jeg heldigvis været rask under hele forløbet. Jeg er 65 år og har ingen planer om at stoppe. Men lige såvel som vi skal passe godt på kunderne, skal vi også passe godt på os selv, siger vognmanden.

Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Annonce