Annonce
Debat

Sikkerheden er på spil: Lad os dog adskille hunde og kvæg

"Eneste sikre løsning må være at adskille hunde og kvæg enten ved yderligere indhegning eller ved adgangsforbud med hunde. Jeg forstår ganske enkelt ikke, at Naturstyrelsen tør sætte sikkerheden på spil og løbe risikoen, når dyr på 600-800 kg i værste fald angriber sagesløse mennesker", skriver John Henriksen. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

DEBAT: Der er sagt og skrevet meget også af undertegnede om Naturstyrelsens forvaltning af området ved Lushage på Helgenæs med afgræsning af skovkvæg, og ikke mindst har der - set i lyset af de flere og flere fremkomne udsagn om episoder, uheld, ulykker og tragedier med hunde og kvæg involveret - været fokus på publikums adgang med hund i snor i indhegninger med skovkvæg, der ifølge Naturstyrelsen selv opfatter hunde som rovdyr, som selvsamme kvæg skal forsvare sig imod; en kendsgerning, der efter min mening i sig selv rummer en selvmodsigelse og et paradoks.

Der skulle nu efter det skrevne afholdes et møde på stedet mellem Syddjurs Kommune og Naturstyrelsen omkring forholdene. Uanset udfaldet af et sådant møde må det dog kunne fastslås, at de mange farlige og for flere skæbnesvangre situationer aldrig ville have fundet sted, hvis ikke hunde og kvæg havde befundet sig i samme indhegning.


Min egen hund forbliver i sikkerhed bag i bilen nævnte steder. Alt andet er for farligt. Lad os dog få adskilt hunde og kvæg på Naturstyrelsens arealer.


Det lader dog pt. ikke til, at Naturstyrelsen vil ændre praksis. Eneste sikre løsning må være at adskille hunde og kvæg enten ved yderligere indhegning eller ved adgangsforbud med hunde.

Jeg forstår ganske enkelt ikke, at Naturstyrelsen tør sætte sikkerheden på spil og løbe risikoen, når dyr på 600-800 kg i værste fald angriber sagesløse mennesker. Ved opgangen til indhegningen fra P-pladsen på Klæbjergvej er der nu anbragt et skilt ved siden af lågen, der oplyser en række selvfølgeligheder om færdsel i området. Dette skilt af metal er anbragt lidt lavt på elhegnet med stålskruer og må for at kunne aflæses på det oftest vindomblæste sted fastholdes med hænderne!

For at komme ud til Kalø Slotsruin ad Danmarks længste middelaldervej skal man igennem et område ligeledes afgræsset af Naturstyrelsens skovkvæg. Også her har man hørt om episoder, hvor folk har været usikre, nervøse og følt sig utrygge. Selv har jeg kendskab til et par med to hunde i snor, der fandt vejen op til ruinen spærret af kvæg, der virkede truende. Parret ville ændre retning, men blev forfulgt og angrebet, nåede dog i sikkerhed bag et buskads, men var ellers på vej ud i Kalø Vig.

Min egen hund forbliver i sikkerhed bag i bilen nævnte steder. Alt andet er for farligt. Lad os dog få adskilt hunde og kvæg på Naturstyrelsens arealer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce