Annonce
Erhverv

Sikkerhedsbrister skal frem i lyset

Hvis en it-kyndig bruger støder på en sikkerhedsfejl, bør han kontakte virksomheden og give dem mulighed for hurtigt og diskret at lukke hullet. Til gengæld skal fejlfinderen have frit lejde, selv om han måske "kom til at hacke sig ind". Det er noget af ideen med et nyt kodeks for it-branchen. Arkivfoto

It-Branchen har vedtaget fælles kodeks for, hvordan man skal håndtere sikkerhedshuller i software.

DANMARK: Hvis du opdager, at der er en sikkerhedsfejl i et it-system eller en internetrouter, er du så hacker eller helt?

Hvis du ikke misbruger din viden og diskret giver it-firmaet besked, så de kan lukke hullet - er du en helt. Det mener organisationen IT-Branchen, som har udarbejdet et nyt kodeks for håndtering af sikkerhedsbrister.

- Der sidder nogle entusiaster, som er gode til at finde sikkerhedshuller. Desværre har nogle oplevet, at de er blevet politianmeldt for hacking, hvis de har henvendt sig til virksomheden. Det er en naturreaktion, at man gerne vil forsvare sit produkt, men det er ikke så hensigtsmæssigt. Derfor har branchen selv efterlyst et fælles kodeks, fortæller kommunikationschef Rune Fick Hansen.

Annonce

Diskretion er vigtig

Håbet er, at en ensartet og venlig håndtering af sikkerhedsbrister vil styrke sikkerheden - lidt på samme måde, som piloter og sygeplejersker kan få frit lejde for at indberette "nærved"-sikkerhedshændelser, så man kan bruge erfaringen til at styrke sikkerheden.

- Hvis man farer frem med bål og brand - eller slet ikke gider svare - når folk rapporterer en fejl, risikerer man, at folk går til pressen i stedet. Problemet er slet ikke den dårlige omtale, men at et sikkerhedshul derved bliver kendt i offentligheden - og der kan måske være 100 andre virksomheder, som bruger samme system. Det kræver tid at rette fejl, og derfor har vi brug for fælles spilleregler, siger Rune Fick Hansen.

Læs kodeks'et på IT-Branchens hjemmeside www.itb.dk. Søg eventuelt efter "kodeks".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce