Annonce
Erhverv

Silicon Valley-kulturen kommer til Djursland

Innovation Center Denmark i Silicon Valley vil være mere synlige i Østjylland i 2018, og derfor står direktør Søren Juul Jørgensen (billedet), coachen Morten Toft og Mangaard Travel Group bag en konference med fokus på kulturen og mindsettet i tech-hovedstaden på Langsøgaard i Rønde 21. februar. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Mangaard Travel Group, coachen Morten Toft og Innovation Center Denmark arrangerer en konference i februar, der tager lidt af Silicon Valley til Djursland. Senere på året venter muligheden for at tage med på en erhvervsrejse til netop verdens tech-hovedstad.

Rønde: Når Silicon Valley ikke ligger lige om hjørnet for østjyske virksomheder, så må man jo tage noget af hele verdens tech-hovedstad til Østjylland i stedet, og det er netop, hvad Hans Mangaard fra Mangaard Travel Group, Morten Toft, erhvervscoachen bag konsulentvirksomheden Potential in You, og Søren Juul Jørgensen, direktør for Innovation Center Denmark - udenrigsministeriets udpost i San Francisco - har sat sig for, når de står bag en konference med fokus på innovation og inspiration fra kulturen i Silicon Valley.

Det foregår onsdag 21. februar kl. 13.00-16.30 på Langsøgaard ved Rønde. Formålet er at give fremsynede bestyrelsesmedlemmer, direktører, funktions- og ejerledere mulighed for at få 'fingeren på pulsen' og holde sig up-to-date med udviklingen Over There.

Konferencen vil byde på oplæg fra Søren Juul Jørgensen, direktør for Innovation Center Denmark, Steffen Vestergaard, netværksdirektør i Connect Denmark og René Damkjær, Regional Program Officer i Innovationsfonden.

De vil fortælle om danske virksomheders muligheder i Silicon Valley blandt andet i form af kapitaltilførelse og udvikling via ScaleIT-programmet og InnoBooster-ordningen. For medarrangøren Innovation Center Denmark er konferencen et led i målsætningen om at være endnu mere synlig i Østjylland i 2018.

Annonce

Digital med menneskeligt perspektiv

Den tidligere leder af Eccos Innovation Lab og i dag rådgiver om digital transformation, strategi og innovation, Grimur Fjeldsted, kommer også til Langsøgaard. Han vil give sit bud på, hvordan organisationer bør gå til digitaliseringen fra et menneskeligt perspektiv under overskriften: Silicon Valley-mindset - From doing to being digital.

- Digitalisering er på alle organisationers dagsorden. Begrebet bliver ofte sidestillet med teknik - det vil sige, at man sætter strøm til det, der tidligere var analogt. Teknikken er fundamentet, men det er aldrig målsætningen. Digitalisering handler om mennesker, forandring og om at se verden i et nyt perpektiv. Fremtidens arbejdsplads og digitale organisation kræver nye færdigheder. Organisationers strukturer ændrer sig fra hierarkier til netværk, langtidsplanlægning afløses af eksperimentering, og fremtidens ledere flytter fokus fra kontrol til empowerment af medarbejderen, forudser Grimur Fjeldsted og fortsætter:

- Visionære ledere ved allerede i dag at evnen til at navigere i konstant uvished er grundlaget for organisationens eksistens. Organisationens udfordring handler i sidste ende om at skabe en kultur af tillid, læring og deling af viden - understøttet af teknologi. Det handler om nye måder at arbejde på og mest af alt om en fælles forståelse for, hvad det betyder for organisationen og hvilken kultur og mindset, der er nødvendig for at mestre en så stor forandringsproces.

Turen går til Silicon Valley

For de konferencedeltagere - og andre - som har smag på at opleve Silicon Valley helt tæt på, arrangerer Mangaard Travel Group, Innovation Center Denmark og Morten Toft en erhvervsrejse til tech-mekkaet i staten San Francisco fra søndag 10. til lørdag 16. juni. Selve programmet for turen er endnu ikke 100 procent på plads, da det også vil afhænge af deltagernes egne ønsker, men besøg hos blandt andet Tesla, Facebook samt oplæg på universiteterne Stanford - ved Banny Banerjee, direktør og stifter af Stanford ChangeLabs - og Berkeley er booket.

Det samme gælder en introduktion til Silicon Valley på Innovation Center Denmark og Institute for the Future ved Sean Ness, direktør for forretningsudvikling.

- Innovation Center Denmark er et af udenrigsministeriets syv videnscentre ude i verdenen, og de hjælper os med at åbne de rigtige døre i Silicon Valley. Vi har et mål om 25 deltagere på rejsen, så der også bliver god mulighed for at netværke undervejs i et program med otte-ti besøg hos institutioner og tech-virksomheder, forklarer Morten Toft.

Logistikpartneren Mangaard Travel Group har arrangeret erhvervsrejser i 25 år med netop USA og San Francisco-området som et af specialerne, men det er første gang turen går til Silicon Valley for Åbyhøj-selskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce