Annonce
Erhverv

Silicon Valley-kulturen kommer til Djursland

Innovation Center Denmark i Silicon Valley vil være mere synlige i Østjylland i 2018, og derfor står direktør Søren Juul Jørgensen (billedet), coachen Morten Toft og Mangaard Travel Group bag en konference med fokus på kulturen og mindsettet i tech-hovedstaden på Langsøgaard i Rønde 21. februar. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Mangaard Travel Group, coachen Morten Toft og Innovation Center Denmark arrangerer en konference i februar, der tager lidt af Silicon Valley til Djursland. Senere på året venter muligheden for at tage med på en erhvervsrejse til netop verdens tech-hovedstad.

Rønde: Når Silicon Valley ikke ligger lige om hjørnet for østjyske virksomheder, så må man jo tage noget af hele verdens tech-hovedstad til Østjylland i stedet, og det er netop, hvad Hans Mangaard fra Mangaard Travel Group, Morten Toft, erhvervscoachen bag konsulentvirksomheden Potential in You, og Søren Juul Jørgensen, direktør for Innovation Center Denmark - udenrigsministeriets udpost i San Francisco - har sat sig for, når de står bag en konference med fokus på innovation og inspiration fra kulturen i Silicon Valley.

Det foregår onsdag 21. februar kl. 13.00-16.30 på Langsøgaard ved Rønde. Formålet er at give fremsynede bestyrelsesmedlemmer, direktører, funktions- og ejerledere mulighed for at få 'fingeren på pulsen' og holde sig up-to-date med udviklingen Over There.

Konferencen vil byde på oplæg fra Søren Juul Jørgensen, direktør for Innovation Center Denmark, Steffen Vestergaard, netværksdirektør i Connect Denmark og René Damkjær, Regional Program Officer i Innovationsfonden.

De vil fortælle om danske virksomheders muligheder i Silicon Valley blandt andet i form af kapitaltilførelse og udvikling via ScaleIT-programmet og InnoBooster-ordningen. For medarrangøren Innovation Center Denmark er konferencen et led i målsætningen om at være endnu mere synlig i Østjylland i 2018.

Annonce

Digital med menneskeligt perspektiv

Den tidligere leder af Eccos Innovation Lab og i dag rådgiver om digital transformation, strategi og innovation, Grimur Fjeldsted, kommer også til Langsøgaard. Han vil give sit bud på, hvordan organisationer bør gå til digitaliseringen fra et menneskeligt perspektiv under overskriften: Silicon Valley-mindset - From doing to being digital.

- Digitalisering er på alle organisationers dagsorden. Begrebet bliver ofte sidestillet med teknik - det vil sige, at man sætter strøm til det, der tidligere var analogt. Teknikken er fundamentet, men det er aldrig målsætningen. Digitalisering handler om mennesker, forandring og om at se verden i et nyt perpektiv. Fremtidens arbejdsplads og digitale organisation kræver nye færdigheder. Organisationers strukturer ændrer sig fra hierarkier til netværk, langtidsplanlægning afløses af eksperimentering, og fremtidens ledere flytter fokus fra kontrol til empowerment af medarbejderen, forudser Grimur Fjeldsted og fortsætter:

- Visionære ledere ved allerede i dag at evnen til at navigere i konstant uvished er grundlaget for organisationens eksistens. Organisationens udfordring handler i sidste ende om at skabe en kultur af tillid, læring og deling af viden - understøttet af teknologi. Det handler om nye måder at arbejde på og mest af alt om en fælles forståelse for, hvad det betyder for organisationen og hvilken kultur og mindset, der er nødvendig for at mestre en så stor forandringsproces.

Turen går til Silicon Valley

For de konferencedeltagere - og andre - som har smag på at opleve Silicon Valley helt tæt på, arrangerer Mangaard Travel Group, Innovation Center Denmark og Morten Toft en erhvervsrejse til tech-mekkaet i staten San Francisco fra søndag 10. til lørdag 16. juni. Selve programmet for turen er endnu ikke 100 procent på plads, da det også vil afhænge af deltagernes egne ønsker, men besøg hos blandt andet Tesla, Facebook samt oplæg på universiteterne Stanford - ved Banny Banerjee, direktør og stifter af Stanford ChangeLabs - og Berkeley er booket.

Det samme gælder en introduktion til Silicon Valley på Innovation Center Denmark og Institute for the Future ved Sean Ness, direktør for forretningsudvikling.

- Innovation Center Denmark er et af udenrigsministeriets syv videnscentre ude i verdenen, og de hjælper os med at åbne de rigtige døre i Silicon Valley. Vi har et mål om 25 deltagere på rejsen, så der også bliver god mulighed for at netværke undervejs i et program med otte-ti besøg hos institutioner og tech-virksomheder, forklarer Morten Toft.

Logistikpartneren Mangaard Travel Group har arrangeret erhvervsrejser i 25 år med netop USA og San Francisco-området som et af specialerne, men det er første gang turen går til Silicon Valley for Åbyhøj-selskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce