Annonce
Sport

Silkeborg snuppede sejren i en intens håndboldkamp

Celine Lundbye blev topscorer med 10 mål i tirsdagens nederlag til Silkeborg/Voel. Foto: Ole Nielsen
Aarhus United leverede en forrygende fight mod Silkeborg/Voel, men kunne ikke tæmme midtjydernes imponerende tempo over 60 minutter. Til sidst manglede de kendte marginaler og derfor løb gæsterne med sejren på 29-27.

HÅNDBOLD: Aarhus United blev presset på fysikken tirsdag aften.

Gæsterne fra Silkeborg/Voel spillede i et tempo, der ville give de fleste tilskuere åndenød efter få angreb, men topholdet lignede på intet tidspunkt et mandskab, der var klar til at slække på tempoet. Hver mulighed de havde for at slå kontra og hver gang det lykkedes hjemmeholdet at banke i mål, nåede tilskuerne nærmest ikke at juble, før bolden lå nede i det århusianske mål.

Silkeborg/Voel var ren gift for århusianerne, når de sendte bolden direkte til midten efter en scoring og startede et angreb. I begyndelsen kunne Heine Eriksens mandskab holde trit, men da de kortvarigt gik over til et mere offensivt forsvar, fik Silkeborg slåede et hul, da de fodrappe spillere udnyttede et par misforståelser i hjemmeholdets defensiv og straffede dem konsekvent.

Ved pausen var de i front med tre mål, 16-13, og selvom man som tilskuer sad med tanken om gæsterne virkelig kunne holde tempoet intakt i den resterende del af opgøret, så var der alligevel en fornemmelse af, at det kunne de formentligt.

Med Sofie Bæk Andersen som den store dirigent lignede midtjyderne et mandskab, der kun kunne stoppes, hvis cheftræner Heine Eriksen og hans assistent Bo Rudgaard gravede et trick eller to frem på taktikbrættet.

En genopfriskning af aftalerne virkede dog i første omgang ganske effektivt. I anden halvlegs begyndelse fik Aarhus United hentet ind på gæsterne ved at forbedre returløbet og komme på plads defensivt inden Silkeborg kom rullende. Det gav en anden basis i det defensive arbejde. Da Celine Lundbye begyndte at byde ind fra højre back med et par gode aktioner, så fik hjemmeholdet den medgang det skulle bruge for at komme tilbage.

Comebacket balancerede dog hele tiden på en knivs æg, da Silkeborgs evner i kontrafasen hele tiden lagde et ekstra pres. Scoring til Aarhus eller ej, så kom gæsterne flyvende opad banen ved hver given lejlighed.

Det blev en intens affære helt til det sidste, hvor Aarhus United igen viste deres evne til at bevare troen på egne evner og kæmpe videre, selvom de hele tiden befandt sig i Silkeborgs baghjul. Ikke mindst Celine Lundbye, som virkelig tog ansvar og endte med 10 scoringer denne aften.

Den store fight blev dog ikke belønnet. De allersidste marginaler manglede i en forrygende håndboldkamp. Aarhus United tabte 27-29 til Silkeborg/Voel, som dermed lagde sig helt op i toppen af ligaen.

Håndboldligaen, kvinder

Aarhus United - Silkeborg/Voel 27-29 (13-16)

Aarhus United: Celine Lundbye Kristiansen 10, Helena Elver 5, Marie Aamand Sørensen 4, Julie Pontoppidan 3, June Bøttger 3, Charlotte Lund Mikkelsen 2

Silkeborg/Voel: Helene Kindberg 7, Louise Ellebæk 6, Jane Schumacher 6, Sofie Bæk Andersen 4, Rikke Iversen 4, Hege Bakken Wahlquist 2

Udvisninger: Aarhus United 2, Silkeborg/Voel 4

Stillingen undervejs: 3-2, 5-5, 8-8, 10-12, 11-15, 13-16, 15-18, 18-18, 20-23, 23-24, 23-26, 26-26, 27-28

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce