Annonce
Sport

Silkeborg snuppede sejren i en intens håndboldkamp

Celine Lundbye blev topscorer med 10 mål i tirsdagens nederlag til Silkeborg/Voel. Foto: Ole Nielsen
Aarhus United leverede en forrygende fight mod Silkeborg/Voel, men kunne ikke tæmme midtjydernes imponerende tempo over 60 minutter. Til sidst manglede de kendte marginaler og derfor løb gæsterne med sejren på 29-27.

HÅNDBOLD: Aarhus United blev presset på fysikken tirsdag aften.

Gæsterne fra Silkeborg/Voel spillede i et tempo, der ville give de fleste tilskuere åndenød efter få angreb, men topholdet lignede på intet tidspunkt et mandskab, der var klar til at slække på tempoet. Hver mulighed de havde for at slå kontra og hver gang det lykkedes hjemmeholdet at banke i mål, nåede tilskuerne nærmest ikke at juble, før bolden lå nede i det århusianske mål.

Silkeborg/Voel var ren gift for århusianerne, når de sendte bolden direkte til midten efter en scoring og startede et angreb. I begyndelsen kunne Heine Eriksens mandskab holde trit, men da de kortvarigt gik over til et mere offensivt forsvar, fik Silkeborg slåede et hul, da de fodrappe spillere udnyttede et par misforståelser i hjemmeholdets defensiv og straffede dem konsekvent.

Ved pausen var de i front med tre mål, 16-13, og selvom man som tilskuer sad med tanken om gæsterne virkelig kunne holde tempoet intakt i den resterende del af opgøret, så var der alligevel en fornemmelse af, at det kunne de formentligt.

Med Sofie Bæk Andersen som den store dirigent lignede midtjyderne et mandskab, der kun kunne stoppes, hvis cheftræner Heine Eriksen og hans assistent Bo Rudgaard gravede et trick eller to frem på taktikbrættet.

En genopfriskning af aftalerne virkede dog i første omgang ganske effektivt. I anden halvlegs begyndelse fik Aarhus United hentet ind på gæsterne ved at forbedre returløbet og komme på plads defensivt inden Silkeborg kom rullende. Det gav en anden basis i det defensive arbejde. Da Celine Lundbye begyndte at byde ind fra højre back med et par gode aktioner, så fik hjemmeholdet den medgang det skulle bruge for at komme tilbage.

Comebacket balancerede dog hele tiden på en knivs æg, da Silkeborgs evner i kontrafasen hele tiden lagde et ekstra pres. Scoring til Aarhus eller ej, så kom gæsterne flyvende opad banen ved hver given lejlighed.

Det blev en intens affære helt til det sidste, hvor Aarhus United igen viste deres evne til at bevare troen på egne evner og kæmpe videre, selvom de hele tiden befandt sig i Silkeborgs baghjul. Ikke mindst Celine Lundbye, som virkelig tog ansvar og endte med 10 scoringer denne aften.

Den store fight blev dog ikke belønnet. De allersidste marginaler manglede i en forrygende håndboldkamp. Aarhus United tabte 27-29 til Silkeborg/Voel, som dermed lagde sig helt op i toppen af ligaen.

Annonce

Håndboldligaen, kvinder

Aarhus United - Silkeborg/Voel 27-29 (13-16)

Aarhus United: Celine Lundbye Kristiansen 10, Helena Elver 5, Marie Aamand Sørensen 4, Julie Pontoppidan 3, June Bøttger 3, Charlotte Lund Mikkelsen 2

Silkeborg/Voel: Helene Kindberg 7, Louise Ellebæk 6, Jane Schumacher 6, Sofie Bæk Andersen 4, Rikke Iversen 4, Hege Bakken Wahlquist 2

Udvisninger: Aarhus United 2, Silkeborg/Voel 4

Stillingen undervejs: 3-2, 5-5, 8-8, 10-12, 11-15, 13-16, 15-18, 18-18, 20-23, 23-24, 23-26, 26-26, 27-28

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Nyheder

Uheld fra Aarhus mod Silkeborg

Annonce