Annonce
Erhverv

Silvan lukker byggemarked i Aarhus: Takker af med store rabatter til 'Gør-det-selv-folket'

Silvan på Daugbjergvej i midtbyen vil fortsat have åbent, mens kædens byggemarked i Tilst lukker. Der er dog planer om et stort lejlighedskompleks på grunden ved Vestre Ringgade og Silkeborgvej. Foto: Scanpix
75 procent af prisen er skåret væk på alle varer i Silvan i Tilst. Byggemarkedet lukker søndag.

AARHUS: Silvan lukker sit byggemarked i Tilst på Blomstervej.

Byggemarkedskæden med hovedsæde i Brabrand har gennem flere år været økonomisk trængt med to-cifrede million-underskud til ejerne, kapitalfonden Aurelius.

Silvan lukker i Tilst søndag og holder lukkesalg med 75 procent rabat på alt i butikken. Disse lukketilbud gælder ikke Silvan på Graham Bells Vej i Skejby og Silvan på Daugbjergvej i midtbyen bag Silkeborgvej, der vil være de to tilbageværende byggemarkeder under kæden i Aarhus efter søndagens lukning. Fremtiden for Silvan på Daugbjergvej, der er den ældste af sin slags i Aarhus, kan dog være til at overskue. Et stort byggeprojekt med 1.000 lejligheder på grunden er under opsejling og kommer i høring i oktober.

I Tilst har Silvan ligget i hård konkurrence med Jem & Fix og Harald Nyborg som nærmeste naboer på Blomstervej, mens Bauhaus er placeret godt en kilometer længere ude ad Viborgvej. En koncentration af samme type butikker eller brancher kan dog i mange tilfælde være en fordel - i dette tilfælde de konkurrerende byggemarkeder. Men det har ikke været tilfældet med Silvan i Tilst, der på landsplan er presset.

Silvan lukker på søndag også sit byggemarked i Holbæk. Det skyldes, at den i en årrække ikke har performet økonomisk tilfredsstillende, forklarer Mette Ekmann, der er head of marketing på Silvans hovedkontor i Brabrand, til Sjællandske Medier. Hun giver samme årsag til, at afdelingen i Tilst lukker.

Silvan fik en kort levetid i vestbyen. Efter åbningen i oktober 2014, da markedet blev indviet med fokus på især træ- og haveafdelingen, kunne kunderne køre direkte ind med deres trailer, laste de varer, de skulle bruge og betale ved udgangskassen i drive-in.

Byggemarkedskæden tæller efter lukningerne i Aarhus-forstaden og Holbæk 42 butikker i Danmark.

Silvan A/S lagde i juni et regnskab for 2018 frem med et underskud på 12,9 millioner kroner. I 2017 var underskuddet mere rødt med 44,5 millioner kroner på bundlinjen.

Annonce
Det er her i Tilst, Silvan har haft åbent siden oktober 2014. Nu lukker kædens afdeling i det vestlige Aarhus. Grafik: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce