Annonce
Erhverv

Silvan lukker byggemarked i Aarhus: Takker af med store rabatter til 'Gør-det-selv-folket'

Silvan på Daugbjergvej i midtbyen vil fortsat have åbent, mens kædens byggemarked i Tilst lukker. Der er dog planer om et stort lejlighedskompleks på grunden ved Vestre Ringgade og Silkeborgvej. Foto: Scanpix
75 procent af prisen er skåret væk på alle varer i Silvan i Tilst. Byggemarkedet lukker søndag.
Annonce

AARHUS: Silvan lukker sit byggemarked i Tilst på Blomstervej.

Byggemarkedskæden med hovedsæde i Brabrand har gennem flere år været økonomisk trængt med to-cifrede million-underskud til ejerne, kapitalfonden Aurelius.

Silvan lukker i Tilst søndag og holder lukkesalg med 75 procent rabat på alt i butikken. Disse lukketilbud gælder ikke Silvan på Graham Bells Vej i Skejby og Silvan på Daugbjergvej i midtbyen bag Silkeborgvej, der vil være de to tilbageværende byggemarkeder under kæden i Aarhus efter søndagens lukning. Fremtiden for Silvan på Daugbjergvej, der er den ældste af sin slags i Aarhus, kan dog være til at overskue. Et stort byggeprojekt med 1.000 lejligheder på grunden er under opsejling og kommer i høring i oktober.

I Tilst har Silvan ligget i hård konkurrence med Jem & Fix og Harald Nyborg som nærmeste naboer på Blomstervej, mens Bauhaus er placeret godt en kilometer længere ude ad Viborgvej. En koncentration af samme type butikker eller brancher kan dog i mange tilfælde være en fordel - i dette tilfælde de konkurrerende byggemarkeder. Men det har ikke været tilfældet med Silvan i Tilst, der på landsplan er presset.

Silvan lukker på søndag også sit byggemarked i Holbæk. Det skyldes, at den i en årrække ikke har performet økonomisk tilfredsstillende, forklarer Mette Ekmann, der er head of marketing på Silvans hovedkontor i Brabrand, til Sjællandske Medier. Hun giver samme årsag til, at afdelingen i Tilst lukker.

Silvan fik en kort levetid i vestbyen. Efter åbningen i oktober 2014, da markedet blev indviet med fokus på især træ- og haveafdelingen, kunne kunderne køre direkte ind med deres trailer, laste de varer, de skulle bruge og betale ved udgangskassen i drive-in.

Byggemarkedskæden tæller efter lukningerne i Aarhus-forstaden og Holbæk 42 butikker i Danmark.

Silvan A/S lagde i juni et regnskab for 2018 frem med et underskud på 12,9 millioner kroner. I 2017 var underskuddet mere rødt med 44,5 millioner kroner på bundlinjen.

Det er her i Tilst, Silvan har haft åbent siden oktober 2014. Nu lukker kædens afdeling i det vestlige Aarhus. Grafik: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce