Annonce
Aarhus

Simsek får ro på øretævernes holdeplads

En uge efter byrådsvalget trådte Venstres Bünyamin Simsek frem som ny rådmand for Teknik og Miljø, efter at han og borgmester Jacob Bundsgaard (S) er nået til en fælles forståelse om, at afdelingen ikke skal være skueplads for hårde politiske kampe. Den skal i stedet genopbygges i fred og ro og fælles forståelse. Foto: Jens Thaysen

Venstres Bünyamin Simsek overtager posten som rådmand for skandaleprægede Teknik og Miljø efter Kristian Würtz (S). Den kommende rådmand og borgmesteren er nået til en fælles forståelse, der skal sikre den nye rådmand ro til at reorganisere Teknik og Miljø og genskabe tilliden til afdelingen.

AARHUS: Venstres Bünyamin Simsek bliver den nye rådmand for Teknik og Miljø.

Efter dages overvejelser og forhandlinger med borgmester Jacob Bundsgaard (S) har Bünyamin Simsek og Venstre ikke helt overraskende valgt at overtage Teknik og Miljø efter Kristian Würtz (S).

Det betyder, at også den øvrige del af rådmandskabalen kan falde på plads: Kristian Würtz (S) bliver ny rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse, mens Rabih Azad-Ahmad (R) fortsætter som kulturrådmand og Jette Skive (DF) som ældrerådmand.

Og at SF's Thomas Medom bliver ny rådmand for Børn og Unge efter Bünyamin Simsek har stået klart siden kort efter valget i tirsdags.

Annonce

- Vi har en fælles erkendelse af, at det her område ikke kan holde til at være genstand for en hård politisk konflikt. Nu er der mulighed for at starte på en frisk. Det er en fælles opgave at skabe ro i og tillid til organisationen

Jacob Bundsgaard (S), borgmester

Rådmand for genopbygning

Når det har taget så lang tid for Bünyamin Simsek at beslutte sig for posten som rådmand for Teknik og Miljø, skyldes det, at han ville have rygdækning hos og en forståelse med borgmesteren og Socialdemokratiet til at rydde op i og omstrukturere Teknik og Miljø i kølvandet på skandalesagerne i afdelingen.

Og det har Venstre fået.

Tirsdag stod borgmesteren og Bünyamin Simsek frem på et fælles pressemøde og lovede hinanden om ikke borgfred så i det mindste velvilligt samarbejde om at genopbygge dele Teknik og Miljø - og ikke mindst genopbygge tilliden til Teknik og Miljø, der har kunnet være på et ret lille sted, siden Århus Stiftstidende for et års tid siden begyndte at bringe den ene sag efter den anden for dagen.

Hvad den fælles forståelse mellem borgmesteren og Bünyamin Simsek helt konkret går ud på, blev der ikke løftet på sløret for.

En uge efter byrådsvalget har Venstres Bünyamin Simsek endelig besluttet sig for at blive ny rådmand for Teknik og Miljø. Foto: Jens Thaysen

Afventer undersøgelser

- Vi har en fælles erkendelse af, at det her område ikke kan holde til at være genstand for en hård politisk konflikt. Nu er der mulighed for at starte på en frisk. Det er en fælles opgave at skabe ro i og tillid til organisationen, sagde Jacob Bundsgaard.

Bünyamin Simsek lagde ikke skjul på, at han gerne var fortsat som rådmand for Børn og Unge, hvis muligheden for det havde været der. Det var den ikke, da de valgets udfald betød, at de røde partier ud over at vælge borgmesterposten også blev førstevælger af rådmandsposter. Og her tog SF's Thomas Medom altså posten som Børn og Unge-rådmand.

- I den situation er Teknik og Miljø det rigtige for mig. Jeg er ikke bekymret for at overtage Teknik og Miljø - og jeg er ikke bange for øretæver, sagde Bünyamin Simsek og fortsatte:

- Mine sonderinger de seneste dage har gået på at sikre mig, at vi har en fælles forståelse af, at afdelingen skal genopbygges på baggrund af de konklusioner og anbefalinger, vi får, når de undersøgelser af forhold i Teknik og Miljø, der er i gang nu, er afsluttet.

Her er den store undersøgelse den, som Kammeradvokaten for tiden er i gang med af 22 personalesager, hvor primært tidligere medarbejdere mener, at de er blevet sanktioneret eller fyret mod reglerne.

Kammeradvokatens undersøgelse ventes at være færdig i løbet af januar.

Tilfreds borgmester

Det er i kommunens entreprenørafdeling, Natur og Vejservice, og omkring den bortviste og politianmeldte topchef, Claus Pedersen, skandalerne i Teknik og Miljø har sit udspring med blandt andet mulig bestikkelse og omgåelse af udbudsregler ved indkøb af varer og ydelser for op imod 100 mio. kr.

Bünyamin Simsek svarede undvigende på, om han som rådmand nu vil drosle Natur og Vejservice ned og overlade større dele af arbejdet med at lægge fortove og passe grønne områder til private firmaer.

- Måske, lød svaret fra den kommende rådmand for området.

Jacob Bundsgaard udtrykte glæde over, at Bünyamin Simsek har valgt posten som rådmand for Teknik og Miljø. Og glæden skyldes næppe kun, at Socialdemokratiet og ikke mindst Kristian Würtz dermed slipper ud af det, der det seneste år har været øretævernes absolutte holdeplads, og hvor Kristian Würtz har været under vedvarende politisk artilleribeskydning for at have handlet alt for langsomt i skandalesagerne.

- Efter en turbulent tid i Teknik og Miljø er det vigtigt, at vi nu har en forståelse med hinanden. Teknik og Miljø spiller en stor rolle for at vi kan fastholde byens hastige udvikling. Det er vigtigt - også i forhold til folk, der vil investere i byen - at der kommer ro om Teknik og Miljø, sagde borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce