Annonce
Debat

Simsek mener: Debat er med til at skabe den bedst mulige by til borgerne

Aarhus havn og Aarhus Ø Foto: Axel Schütt

DEBAT: Der er mange holdninger til byudviklingen i Aarhus og af god grund! Vi er mange, der elsker vores by.

Morten Toft spørger i et læserindlæg på stiften.dk 1. juni, hvem der sætter retningen for byens udvikling, og om borgerne overhovedet har noget at skulle have sagt.

Lad mig starte med konklusionen: Det er Aarhus Byråd, der har ansvaret for byens udvikling, og selvfølgelig lytter vi. Det er jo århusianerne, vi er sat i verden for at lave god by til. Helt lavpraktisk er det byrådet, der vedtager de politikker, som Teknik og Miljø arbejder ud fra. Det sikrer, at vi har nogle demokratisk vedtagne principper, der definerer, hvordan vi gør plads til flere borgere og samtidig bevarer de mange grønne områder og pladser, som gør byen rar at være i.

Annonce

Den gode byudvikling er betinget af engagement. Både fra de udviklere, som laver forslag til kommende byggerier, og fra borgere, som kaster sig ind i debatten til et borgermøde eller giver deres mening til kende i et høringssvar. Det er jo netop dét, der kvalificerer vores mulighed for at træffe de bedste beslutninger for Aarhus.


Debatten er mere end velkommen.


I Teknik og Miljø har vi aktivt valgt at have udvidet borgerinddragelse på et tidligt stadie i lokalplansprocessen. Det giver os nogle vigtige input allerede, før der ligger et forslag til en lokalplan. Lokalplaner kan også sagtens blive tilrettet efter en høring. Der er talrige eksempler på begge dele.

For nylig var borgerne med til at ændre i helhedsplanen for Viby, så der kommer færre høje bygninger. Der er også det kommende kontorbyggeri på Europaplads, som fik færre etager efter endt høring. Blot for at nævne et par stykker.

Jeg må desuden aflive den misforståelse, som Morten Toft synes at have. Det er ikke kommunen, der bygger, og det er heller ikke kommunen, der peger på, hvem der skal. Som regel er det bygherren selv, der ejer grunden, eller også har bygherren fuldmagt fra grundejeren. Når der gennemføres udbud af kommunens egne grunde, vælger byrådet det projekt, som bedst lever op til udbudskriterierne.

Det er et kæmpe privilegium at være rådmand for et område, der optager så mange. Det er min opgave at finde løsninger, der forløser byens ønske om udvikling, og så er det byrådet, der endeligt beslutter, hvad der skal ske. Og debatten er mere end velkommen. Den er forudsætningen for, at vi får skabt den bedst mulige by til borgerne i Aarhus.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Et konservativt blik på sundhedsområdet: Vi må forlange læger nok og behandling til tiden

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Skabte problemer på motorvejen: Lastbilbrand påvirkede trafikken i mange timer

Annonce