Annonce
Debat

Simsek svarer: Vi vil hellere bygge i oplandet end fortætte i byen

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, valgt for Venstre. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

DEBAT: I Århus Stiftstidende 19. august opfordrer Charlotte Madsen fra Viby J os byrådspolitikere til at melde ud, hvad vi mener om byfortætning. Charlotte Madsen nævner mig ved navns nævnelse, og jeg vil gerne tage imod opfordringen.

Min holdning er ganske klar. Jeg vil have langt mere fokus på byggeri af boliger – ikke mindst til familier – i oplandet og mindre fokus på fortætning. Jeg har derfor sat et arbejde i gang med Planstrategien, som betyder, at vi skruer meget op for byggerierne på åben mark og i oplandet.

Vi undgår ikke, at der er en vis fortætning, men det skal ikke længere være vores hovedfokus, for byfortætning alene er ikke med til at skaffe nok gode boliger til vores mange børnefamilier.

Det er Kommuneplan 2017, der har lagt fundamentet og udstukket rammerne for fortætningsstrategien. I Venstre tog vi forbehold for Kommuneplan 2017 bl.a., fordi vi ikke er enige i principperne for fortætning.


Jeg synes ikke, at det er hensigtsmæssigt, at man som byråd ensidigt fokuserer på fortætning langs letbanens akser og ved indfaldsvejene.

Bünyamin Simsek


Jeg synes ikke, at det er hensigtsmæssigt, at man som byråd ensidigt fokuserer på fortætning langs letbanens akser og ved indfaldsvejene. Vi skal i stedet se på, om den enkelte fortætning giver mening, og vi skal sørge for, at den hænger sammen med f.eks. det enkelte områdes kapacitet på skole- og dagtilbudsområdet.

Vi bør udvikle vores by meget klogere end de rammer, som flertallet i byrådet med Socialdemokratiet i spidsen har bestemt med Kommuneplan 2017.

Jeg ønsker, at vi først udvikler bl.a. infrastruktur, skoler, dagtilbud og idrætsfaciliter, og dernæst begynder vi at bygge boliger. På den måde minimerer vi risikoen for, at beboere i nybyggede områder skal køre langt for, at deres børn kan komme i skole, i daginstitution, og samtidig sikrer vi, at det er muligt at dyrke sport i lokalområdet. Vi har nok af eksempler på områder, hvor man i dag mangler lige netop disse faciliteter.

I den konkrete sag ved Bernstorffsvej/ Skanderborgvej, som Charlotte Madsen er involveret i, har jeg mødtes med flere af områdets borgere. Jeg ser frem til at læse de forhåbentlig mange høringssvar, inden jeg tager stilling til sagens videre færden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce