Annonce
112

Mand amok med økse: Tvangsindlagt efter politijagt på motorvejen

Arkivfoto: Michael Bager
En 25-årig mand gik amok i Horsens og Hornsyld og blev derefter jagtet af op til 20 politipatruljer på motorvej E45.
Annonce

Hedensted: En 25-årig mand fra Hedensted Kommune, som vurderes at være psykisk syg, blev søndag anholdt og tvangsindlagt efter et længere forløb, hvor han først skabte frygt i både Horsens og Hornsyld og siden blev jagtet af flere politipatruljer, inden jagten endte på E45 ved frakørsel 58 i Hedensted.

Det flere timer lange forløb begyndte klokken 12.35 på Svanes Plads i Horsens, hvor manden styrede sin sorte bil direkte hen imod nogle personer ved et busstoppested.

- Lige inden han nåede hen til dem, drejede han hårdt fra for at true dem.

- Han kørte væk ad Allégade, men vendte hurtigt tilbage og truede personerne med vold, forklarer vagthavende ved Sydøstjyllands Politi, Jeppe Thranum.

Herefter kørte den 25-årige videre til Ane Staunings Vej i Horsens, hvor han angiveligt gik amok på en parkeret bil og knuste alle ruderne. Klokken 12.43 alarmerede et vidne politiet, som rykkede ud til stedet, men da patruljen nåede frem, var manden væk - og videre til sin næste destination.

Annonce

Trænger ind med økse

Den 25-årige fortsatte til Bakkevej i Hornsyld, hvor han bevæbnet med en økse tvang sig adgang til et hus, hvor flere beboere var hjemme.

En ny anmeldelse kl. 13.37 beskriver, hvordan manden var ved at bryde døren til huset ned med en økse. Han kom ind, men beboerne i huset formåede at slippe ud af bagindgangen, hvorefter manden kørte derfra.

- Han kender både beboerne i huset og personerne ved busstoppestedet i et eller andet omfang.

- Vi ved ikke endnu, hvad motivet er, og spørgsmålet er, om der overhovedet er noget rationelt motiv hans tilstand taget i betragtning, sagde vagthavende Jeppe Thranum søndag eftermiddag.

Mandag oplyser politiet, at den 25-årige efter en lægeundersøgelse blev tvangsindlagt.

Annonce

Jagt gennem tre politikredse

Efter episoden i Hornsyld var politiet kommet i besiddelse af registreringsnummeret på mandens bil - og en større jagt indledtes, da manden satte kursen mod motorvej E45 og derfra mod nord.

- I lang tid havde vi ingen visuel kontakt med bilen, men vi kunne til dels følge ham via vores nummerpladescanner og andre elektroniske værktøjer, og vi sendte patruljer afsted, forklarer Jeppe Thranum.

Jagten på manden fortsatte gennem tre politikredse, Sydøstjyllands, Østjyllands og Nordjyllands, indtil den 25-årige nåede Hobro.

- Vi kan se, at han var inde og vende i Hobro, inden han igen satte kursen sydpå, fortæller Jesper Tranum.

På det tidspunkt var mellem 15 og 20 politipatruljer involveret i jagten på manden. Efterhånden som han forlod en politikreds og kørte ind i den næste, overtog betjente derfra forfølgelsen.

Annonce

Politiet trak pistoler

Da manden nåede afkørsel 58 ved Hedensted, blev han endelig standset. Inden da valgte politiet at spærre motorvejen helt af ved Hedensted på grund af mandens aggressivitet, fortæller Jeppe Thranum.

- Han standsede stille og roligt, men på grund af hans adfærd tidligere betegnede vi ham som farlig. Derfor holdt vi os på afstand og bad ham komme mod os og lægge sig ned på maven, siger han.

Vagthavende forklarer, at politiet trak pistoler under anholdelsen.

- Det er standard i sådan en situation, hvor vi skal anholde en person, vi betegner som farlig. Men anholdelsen forløb stille og roligt, siger Jeppe Thranum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce