Annonce
Aarhus

Singleliv med fixpunkter i en coronahverdag: Frisk luft, Facetime og en smuk solopgang

Mette Hald bruger Facetime flittigt. - Det giver snerten af den fysiske kontakt. Det at se mennesker gør lidt ved det kæmpe afsavn af et kram, for der er ingen tvivl om, at det er mit store problem. Især når man som mig er en krammer, siger Mette Hald. Foto: Flemming Krogh
Selvisolationen kan være en udfordring, når man er single og som regel har kalenderen fuld af hyggelige arrangementer med venner og familie. Mette Hald er blevet god til at fylde hverdagen ud med gåture i naturen og fællesskabende oplevelser på nettet.
Annonce

AARHUS: Normalt har Mette Hald en travl hverdag, hvor kolleger, venner og familie spiller en stor rolle. Men ligesom for de fleste andre, har coronakrisen at sine begrænsninger på dagligdagen.

Allerede 12. marts blev hun sendt hjem fra sit arbejde som cater i kantinen på Via University College, hvor hun er vant til at være i kontakt med rigtig mange mennesker.

- Det, der har ændret sig allermest, er det sociale. Jeg bor alene og har ingen børn, så i modsætning til mange af mine venner, der har svært ved at få det til at hænge sammen, når de både skal arbejde hjemme og undervise deres børn, så er min udfordring at finde noget at fylde tiden ud med, så man ikke bliver helt vanvittig, siger 39-årige Mette Hald.

Hun fandt hurtigt ud af, at det hjalp med faste rutiner som træning eller løb hver formiddag.

- Jeg skal også ud at gå en lang tur på 6-10 kilometer hver dag, for så har jeg nogle fixpunkter. Jeg er begyndt at stå tidligt op for at se solopgang på stranden. Der er noget normalitet i det; solen står sgu stadig op, siger Mette Hald, der bruger naturen meget i denne tid.

Morgentur med solopgang på stranden er blevet et af Mette Halds faste fixpunkter under coronakrisen. Hun bor alene og er vant til et aktivt socialt liv. Derfor har det været vigtigt for hende at få nogle nye rutiner. - Min udfordring at finde noget at fylde tiden ud med, siger Mette Hald. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Svært tid for en krammer

Digitale hjælpemidler som Facetime benytter hun også flittigt.

- Det giver snerten af den fysiske kontakt. Forleden facetimede jeg under aftensmaden med et vennepar og deres lille dreng på 2 år, og det endte med, at han tog telefonen, så jeg kunne komme med ind i hans hule, fortæller Mette Hald, der også har bagt kager virtuelt med en kammerat og hans datter.

- Det, at se mennesker, gør lidt ved det kæmpe afsavn af den manglende fysiske kontakt - et kram, at blive holdt om - for der er ingen tvivl om, at det er mit store problem. Jeg ved godt, at der er mennesker ude i verden, der har det værre, men i mit lille univers er det det sværeste. Især når man som mig er en krammer, siger Mette Hald og griner lidt.

Annonce

Cocktail på bagtrappen

Hun sætter stor pris på et netværk af betænksomme venner, der er bevidste om, at hun bor alene og derfor ringer for at høre, hvordan det står til.

- Jeg har nogle søde overboer, som fredag aften satte en cocktail på bagtrappen. Så sad vi der ti trin fra hinanden og lyttede til en online koncert, fortæller Mette Hald, der normalt er en meget socialt aktiv person.

- Det her er nok den største omlægning af mit liv. Jeg har aldrig været god til at kede mig, men det tror jeg, at jeg vil tage med mig fremover. At jeg godt kan have en dag, hvor jeg ikke ser nogle mennesker, men alligevel hygger mig. Og så lærer man da virkelig at sætte pris på sin frihed, og alt det gode vi har, siger Mette Hald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Aarhus

Unge i Aarhus tager mundbind til sig: - Det føles ikke så usædvanligt mere

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce