Annonce
Kultur

Sjælden opera helt aflyst: Vender først tilbage om nogle år

"Fête galante" blev opført i 1931 og igen i 1960-62, så kun få nulevende har set operaen på scenen. Den Jyske Opera skulle have turneret med "Fête galante" frem mod 12. marts, men har nu aflyst på grund af den forlængede coronanedlukning. Operaen vender tilbage om nogle år. Foto: Anders Bach

AARHUS: For første gang i 60 år skulle publikum have haft mulighed for at opleve den sjældne, danske opera, "Fête galante", men corona-situationen gør, at den ikke i denne omgang kommer til at spille foran publikum.

Prøverne på Poul Schierbecks opera begyndte i december under særlige corona-forhold og fortsatte frem til 4. februar, hvor operaen skulle have haft premiere i Musikhuset Aarhus.

Danmarksturnéen, der varede frem til 12. marts og involverede ni forskellige spillesteder rundt om i landet, er nu blevet aflyst helt på grund af den forlængede coronanedlukning.

- Det ærgrer mig selvfølgelig, at publikum dette forår ikke får mulighed for at opleve denne sjældne danske opera, der skulle være opført for første gang i 60 år. Omvendt glæder jeg mig over, at vi alligevel får mulighed for at opføre "Fête galante" i en fremtidig sæson om nogle år, lyder det fra operachef Philipp Kochheim i en pressemeddelelse.

Men inden da kan publikum opleve lidt fra operaen, når Den Jyske Opera sammen med Aarhus Symfoniorkester inviterer til Opera i Parken – en gratis sommerkoncert i Skanseparken i Aarhus 12. juni.

"Fête galante" var i denne omgang tænkt som det tredje værk i Den Jyske Operas "Danske Serie", der blænder op for glemte operaskatte, men også nyskrevne værker.

Næste opera i serien er Karsten Fundals "Inkognito Royal", der har verdenspremiere i Musikhuset Aarhus 18. august 2021 med Aarhus Symfoniorkester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce