Annonce
Sport

Sjette gang uden sejr for VSK

Nicolai Christensen var blandt andet en af dem, der måtte halte ud med en skade. Foto: Ole Nielsen

VSK Aarhus blev lørdag slået 3-0 på hjemmebane, da de fik besøg af en busfuld fynboer, og det begynder efterhånden at være en kendt følelse for århusianerne at gå fra kampene uden tre point.

FODBOLD: Det er ved at være noget tid siden, at de århusianske drenge fra VSK Aarhus har sunget sejrshymnen. Hele seks kampe er nu spillet uden en sejr, da det heller ikke lørdag lykkedes at hive point hjem mod Svendborg. Af samme grund var det ikke en særlig tilfreds cheftræner, der udtalte sig efter kampen.

- Jeg sidder ikke med en følelse af, at de var meget bedre end os, men de var skarpere i de afgørende situationer, specielt i felterne, og så synes jeg overordnet set, at vi laver for mange dumme fejl både som hold og personligt, som Svendborg er ekstremt gode til at straffe, siger Poul Lyse.

Efter 31 minutter satte Magnus Schou det første mål ind for Svendborg, et sikkert skud lige under overlæggeren, og et minuts tid inden der blev fløjtet til pause, sørgede Jonas Hvilsom for at gøre det til 2-0.

- Både på spil og chancer var det relativt lige i første halvleg, men de var lige en tand skarpere end os på de situationer, der gør, at de kommer foran 2-0. Det første mål burde vi lukke ned relativt nemt, de får en omstilling, hvor vi er i overtal, og det næste mål er en lang bold, som vi bør have fuldstændigt styr på, men igen bliver vi sat, siger han.

Og netop den stilling er måske ikke den sjoveste at gå til pause på. I hvert fald var det ikke kun bolddrengene, der hungrede efter pause, så de kunne slå sig løs på fodboldbanen, nej også århusianerne i blåt så ud til at trænge til en tår vand og en peptalk, og hovederne var nævneværdigt bøjede, da de spankulerede ud efter de første 45 minutter.

Annonce
VSK Aarhus formåede ikke at udnytte de chancer, de fik skabt. Foto: Ole Nielsen

Da de så kom tilbage, så det egentlig ud til at have hjulpet en smule, men det blev aldrig nok til at kunne pynte på resultatet.

- I anden halvleg ændrer vi helt system og bestemmer, at vil vil gå ind og prøve at se om vi kan få et overtag, og det synes jeg, vi lykkes rigtig fint med, vi er klart spildominerende og skaber klart flest chancer. Men vi må bare sige, at vi ikke er dygtige nok i øjeblikket til at gøre det farligt nok, siger Poul Lyse.

Med bare fem minutter igen var Magnus Schou igen på pletten og scorede det sidste mål i kampen, og med et slutresultat på 3-0 var der ikke noget at rafle op.

- Det er frustrerende, for jeg ikke kan sige, at det er fordi, spillerne ikke vil eller ikke tør. Der er bare ikke kvalitet nok i det, vi foretager os lige nu, både individuelt og som hold. Så det er der, vi skal arbejde, siger Poul Lyse.

Det må også tage selvtilliden lidt fra jer, at I efterhånden ikke har vundet i seks kampe.

- Ja, det gør det, og det kan man også se i nogle situationer, hvor det bliver lidt mere tøvende, og vi bliver usikre på, hvordan vi skal løse opgaverne. Så det er klart, at når man har spillet seks kampe, tabt tre af dem og spillet tre uafgjorte, så begynder det at sætte sig en lille smule mentalt også. Men det bør og skal vi løse. Det gør vi selvfølgelig også, det er jeg slet ikke i tvivl om. Hvis spillerne ikke prøvede og ikke ville det, så ville det være kritisk, men det er ikke den fornemmelse, jeg har. Det er den sidste skarphed og kvalitet i det, vi laver, der mangler, siger han.

I startede rigtig godt ud, selvsikkerheden var i orden, men siden påske er det gået ned af bakke. Hvor er det, filmen er knækket for jer?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Det lette svar er jo, at vi har været tvunget til at lave en del udskiftninger, fordi vi har haft nogle småskavanker, også i dag, og det gør selvfølgelig, at de indbyrdes relationer svækkes. Vi spillede stort set med det samme hold i de første fire-fem kampe, og det giver noget sikkerhed og tryghed, når man spiller så mange kampe sammen, men om det er det, det har jeg ingen idé om, siger cheftræneren.

Næste gang, VSK Aarhus får muligheden for at kæmpe sig ud af den dårlige stime, er lørdag, hvor de får besøg af topholdet Middelfart klokken 15.

Det er frustrerende, for jeg ikke kan sige, at det er fordi, spillerne ikke vil eller ikke tør. Der er bare ikke kvalitet nok i det, vi foretager os lige nu, både individuelt og som hold

Poul Lyse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce