Annonce
Aarhus

Sjov i vandet: 32 meter stor rampe klar til ny sæson

Den nye, store rampe er kommet i vandet og bliver brugt flittigt. Foto: Flemming Krogh
Fornyelser og nye udfordringer i bassin 7 på Aarhus Ø, hvor kabelbanen er åbnet igen.

AARHUS: Det er blevet endnu sjovere end før at dyrke vandsport på Aarhus’ kabelbane.

- Vi har fået en ny, 32 meter lang rampe, og det giver helt nye muligheder, siger Kenneth Kristensen. Han er manden bag kabelbanen i bassin 7 på Aarhus Ø og foreningen Aarhus Watersports Complex.

Der er andre nye ting.

- Nu skal man booke og betale hjemmefra. Der kan være fem personer på et hold, og vi har lavet nye regler på grund af coronaen. Og folk er gode til at overholde retningslinjerne, siger Kenneth Kristensen, der også kan tælle mange nye medlemmer.

Foreningen

  • Aarhus Watersports Complex måtte udskyde åbningen på grund af coronaen, men kom i gang 20. april.
  • Aarhus Watersports Complex er en frivillig folkeoplysende forening i bassin 7, Aarhus Ø. Den tilbyder vandsportsaktiviteter med wakeboard i fokus. Det kan sammenlignes med snowboard, bare på vand. Kabelbanen er en miljøvenlig erstatning for de speedbåde, man traditionelt har brugt til wakeboarding og vandski. Kablet er 195 meter langt, og en operatør styrer det. Der er altid en instruktør til stede som guider, vejleder og tilpasser niveauet til den enkelte.
  • Kabelbanen åbnede i 2017 og har allerede fået to priser.

Tømmerflåder slidt op

Aarhus Watersports Complex har også fået et par nye tømmerflåder på vandet. De er til startpositioner.

- De andre var slidt op, så nogle ingeniørstuderende blandt medlemmerne har bygget de nye, fortæller Camilla Christensen.

Hun er blevet næstformand, fordi Kenneth Kristensen er blevet fast ansat i klubben på deltid. Posten som formand er overtaget af Troels Kristensen.

- Der er simpelthen for meget arbejde til, at jeg kan nå det uden at være her hele tiden. Derfor er jeg blevet ansat, men kun på 27 timer, og jeg lægger mindst 50 her hver uge, siger Kenneth Kristensen.

Klubben har bygget et nyt hus og en tagterrasse. To sammensatte containere udgør nu et rum for omklædning og udlejning af udstyr. For eksempel udlejer klubben 42 våddragter. De hænger på rad og række i containeren, der er funktionelt indrettet.

Annonce

Tagterrasse og kontor

Ved siden af tagterrassen er opført et nyt, interimistisk, men velfungerende kontor, hvorfra Kenneth Kristensen har et godt kig ud over banen gennem en stor rude. Derfra kan han og andre hele tiden have øjne på, hvad der foregår på banen.

- Det er vigtigt for os, at vi stadig er en forening, og medlemmerne yder et stort arbejde, siger Kenneth Kristensen, mens han kommer slæbende med et par store poser med ting, han har hentet i et byggemarked. Der er nok at se til, og byggeriet har de klaret selv.

- Den nye rampe giver muligheder for, at mere øvede folk kan prøve sig selv af. Med den kan vi holde nationale konkurrencer, og folk med evner på verdensplan vil også finde fornøjelse i den, siger Kenneth Kristensen.

Kenneth Enggaard Kristensen er gået fra formand til fast ansat. Camilla Christensen er trådt ind som næstformand. Foto: Flemming Krogh
Annonce

411 medlemmer

Den næststørste rampe, klubben har, er 22 meter, og så er der en del mindre på omkring fem meter. Prisen for den nye er omkring 200.000 kroner.

- Vi ønsker at skabe liv på Aarhus Ø og samle folk omkring glæden ved vandsport, siger Kenneth Kristensen.

Og liv skaber de.

Sidste år nåede foreningen op på 411 medlemmer i løbet af sæsonen, der normalt går fra 1. april til 1. oktober.

Det koster 300 kroner at være medlem, og for dem koster et dagskort 150 kroner.

- Hvis man køber et sæsonkort til 2500 kroner, kan man træne her gratis hver dag. Dem solgte vi 110 af sidste år, siger Kenneth Kristensen.

Banen er åben kl. 16-19 på hverdage og 12-19 i weekenden, i maj og august til kl. 20, i juni og i juli til 21 og i september til 19. Vi har drømme og planer om at lave en større bane allerede fra 2022, siger Kenneth Kristensen.

Der er god plads på tagterrassen og god udsigt over vandet. Her er det Mathias Holmberg, der nyder den. Foto: Flemming Krogh
Store ruder giver god udsigt over banen fra det nye kontor. Her sidder næstformand Camilla Christensen. Foto: Flemming Krogh
42 våddragter har foreningen til at leje ud. Her tjekker Kenneth Enggaard Kristensen dem. Foto: Flemming Krogh
Udsigtsplatformen er ny hos Aarhus Watersports Complex. Foto: Flemming Krogh
Aktiviteterne har været i gang siden slutningen af april. Foto: Flemming Krogh
Der er en del ramper på banen. Foto: Flemming Krogh
Kenneth Enggaard Kristensen er tilfreds med den nye bane. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce