Annonce
Mad og drikke

Sjov opskrift: Friterede perleløg

Foto: Skovdalnordic.com

I sidste uge lærte vi at lave løgblomster, så du bruger bare din nye kunnen til at lave disse små løgblomster af perleløg. I denne uge friterer vi løgene. Den friterede udgave er super til en snack, forret eller som en del af en større menu. Personligt er jeg også ret vild med, at retten både er sjov og ny. Vidste du for øvrigt, at man mener, at løg har indgået i vores kost i mere end 1700 år?

10 perleløg

1 æg

2 ½ dl hvedemel

2 ½ dl majsmel

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. paprika

1/2 tsk. cayennepeper

Til saucen:

2½ dl creme fraiche

½ dl ranch dressing

2 spsk. finthakket chipotle sauce

1 spsk. finthakket purløg

En knivspids salt

Forvarm olie til cirka 200 grader.

Skær forsigtigt fra løgtoppen og ned med en skarp kniv. Pas på ikke at skære helt igennem.

Lav 8 til 12 små snit fra toppen af hvert løg og ned.

Hjælp med at adskille "kronbladene".

Pisk ægget i en skål. Bland alle tørre ingredienser i en anden skål.

Dyp hvert løg i pisket æg efterfulgt af den tørre blanding.

Læg forsigtigt løgene ned i olien og steg dem i tre-fem minutter.

Løgene blomstrer, mens de bliver stegt.

Tag dem op af olien og læg dem til at afdryppe på et stykke fedtsugende papir.

Bland alle ingredienser til saucen.

Dyp de afkølede løgblomster i saucen og nyd dem.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];