Annonce
Mad og drikke

Sjov opskrift: Friterede perleløg

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

I sidste uge lærte vi at lave løgblomster, så du bruger bare din nye kunnen til at lave disse små løgblomster af perleløg. I denne uge friterer vi løgene. Den friterede udgave er super til en snack, forret eller som en del af en større menu. Personligt er jeg også ret vild med, at retten både er sjov og ny. Vidste du for øvrigt, at man mener, at løg har indgået i vores kost i mere end 1700 år?

10 perleløg

1 æg

2 ½ dl hvedemel

2 ½ dl majsmel

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. paprika

1/2 tsk. cayennepeper

Til saucen:

2½ dl creme fraiche

½ dl ranch dressing

2 spsk. finthakket chipotle sauce

1 spsk. finthakket purløg

En knivspids salt

Forvarm olie til cirka 200 grader.

Skær forsigtigt fra løgtoppen og ned med en skarp kniv. Pas på ikke at skære helt igennem.

Lav 8 til 12 små snit fra toppen af hvert løg og ned.

Hjælp med at adskille "kronbladene".

Pisk ægget i en skål. Bland alle tørre ingredienser i en anden skål.

Dyp hvert løg i pisket æg efterfulgt af den tørre blanding.

Læg forsigtigt løgene ned i olien og steg dem i tre-fem minutter.

Løgene blomstrer, mens de bliver stegt.

Tag dem op af olien og læg dem til at afdryppe på et stykke fedtsugende papir.

Bland alle ingredienser til saucen.

Dyp de afkølede løgblomster i saucen og nyd dem.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce