Annonce
Aarhus

Sjov skilteskov pryder Aarhus: Jürgens Leth-bahn og Loch Glen

Klik på billedet for at se de andre alternative skilte i byen. Fotos: Privat og Axel Schütt

Det begyndte som nytårsløjer med det uautoriserede skilt Plæneklipperens Plads. Nu er en ny skilteskov med Jürgens Leth-Bahn og Povlsens Dortmunder Alee dukket op.

Annonce

Så er skilte-spasmagerne igen på spil i Aarhus. Helt nye alléer og attraktioner er i løbet af nattens mulm og mørke dukket op rundt om i byen: Det gælder blandt andet Jürgens Leth-bahn og Unter den Linnet.

Med de nye attraktioner, der uden tvivl hentyder til de to barnefødte århusianere Jørgen Leth og Anne Linnet, er en skilteskov af nye veje og boulevarder dukket op i bybilledet.

Det hele begyndte mellem jul og nytår som en slags nytårsløjer, da skiltene Plæneklipperens Plads og Bamses Boulevard pludselig dukkede op ved Vester Allé og Thorvaldsensgade.

Eks-fodboldspilleren Stig Tøfting - altid kaldet plæneklipperen - var benovet over at få opkaldt en plads efter sig. Det kan han stadig være. For skiltet er fem uger senere ikke fjernet.

Det viser stadig vej sammen med en stribe andre skilte i en meget tro udgave overfor de autoriserede skilte. Hvis man ikke går helt tæt på, kan man ikke se, at skiltet er sat ind på en ledig plads i skilteholderen, lavet i finertræ og i øvrigt malet nøjagtig som de autentiske skilte, som myndighederne har sat på.

En hyldest til århusianeren Jørgen Leth - og måske den nye letbane. Der er vist af til Jürgens Leth-bahn i krydset Carl Blochs Gade/Thorvaldsensgade. Privatfoto
Annonce

Flemming Povlsens Dortmunder Alee

Seks nye skilte er kommet til de seneste par uger, og det er kendte århusianere, som lægger navn til de nye vejnavne.

Det gælder blandt andre Povlsens Dortmunder Alee, der vises af til i det store kryds Vestre Ringgade/Silkeborgvej. Skiltet er uden tvivl er en hyldest til europamesteren Flemming Povlsen, der i en årrække havde stor succes som angriber i den tyske klub Borussia Dortmund. Vejskiltet viser i øvrigt hen mod Harald Jensens Plads og stadion, men så vidt vides har Povlsen endnu ikke fået sin egen allé i Aarhus.

Ved Carls Blochs Gade/Skovgaardsgade vises der også af til en ny plet i Aarhus: Loch Glen, som angiveligt ligger ved Musikhuset. Det er ihvertfald i den retning, skiltets pil går.

Åbyhøj er også beriget med et par nye vejskilte på Silkeborgvej ved Kvickly, hvor skiltet på den ene side proklamerer, at Aarhus er "Home of de hviie", hvilket frit oversat vel betyder, at Aarhus er hjemsted for de hvide - altså AGFs superligahold.

Samtidig vises der i Åbyhøj af til Silkeborg ad motorvejen. Dermed gør den utraditionelle skiltemager også op med måneders diskussion om, at der på Vejdirektoratets skilte i Aarhus ikke er vist af til Silkeborg via motorvejen. Det var silkeborgenserne ret trætte af, men det problem er der altså også rådet bod på nu.

Flemming Povlsen var en målfarlig angriber for Borussia Dortmund i mange år. Nu er der vist af til århusianerena allé, Povlsens Dortmunder Alee, i krydset Vestre Ringgade/Silkeborgvej. Privatfoto
Unter den Linnet ewr med slet skjult hentydning til Berlin en hyldest til den århusianske sangerinde Anne Linnet i det trafikerede kryds Vestre Ringgade/Silkeborgvej. Privatfoto
Annonce

Kommunen trækker på smilebåndet

Hos Aarhus Kommune er man godt klar over, at der har sneget sig nogle uautoriserede skilte ind blandt den normale skilteskov. Det fortæller Thomas Skov, ingeniør hos Center for Byens Anvendelse, Team Vejservice. Med et smil.

- Jeg kan ikke andet end at smile. Men nu, vi er nået til 1. februar, kan vi vel ikke kalde skiltene for nytårsløjer længere. Hvis vi skal brokke os lidt, må vi klage over, at vedkommende, der står bag, ikke har angivet kilometerafstanden til de nye, respektive destinationer og attraktioner, siger Thomas Skov.

Vejdirektoratet har ikke villet vise af til Silkeborg, når bilisterne kører mod Herning fra Aarhus. Det har skilte-spasmagerne klaret, så nu er alle tilfredse. Skiltet er på Silkeborgvej i Åbyhøj ved Kvickly. Privatfoto
I Åbyhøj ved Kvickly slås det fast, at Aarhus er hjemby for superligaholdet AGF. Privatfoto
Annonce

Spadsskilte pilles ned

Ingeniøren og kommunens vejservice spiller nu ikke helt med på den ellers tilforladelige joke og spøj, der trods alt ikke er gået ud på at lave hærværk. Skiltene er mestendels skruet i skilteholdere, hvor der i forvejen har været en ledig plads.

Kommunen vil af flere årsager fjerne de nyopsatte skilte. Blandt andet for, at de ikke skal forvirre kørende turister, som der ventes mange af i løbet af 2017 kulturhovedstadsåret.

- Det er trods alt ikke alle, bilister, der kører efter en gps, og skiltene skal være retvisende. De skal ikke vildlede bilister og andre. De skal samtidig være godkendt efter en stribe retningslinjer, og derfor fjerner vi skiltene, som er sat op. Vi vil samtidig meget gerne høre fra borgere, som får øje på de falske skilte, så vi kan tage affære, siger ingeniør Thomas Skov.

Loch Glen er der vist af til i Carl Blochs Gade/Skovgaardsgade. Mon ikke, det er AGF-træner Glen Riddersholm, der med spasskiltet har fået sin egen attraktion i Aarhus?
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Annonce