Annonce
Østjylland

Skæv kønsfordeling i Odder Kommune

Marianne Hundebøll (SF) er ikke tilfreds med ligestillingen i Odder Kommune. Arkivfoto

Mere end tre ud af fire ansatte i Odder Kommune er kvinder, viser ligestillingsredegørelse

Odder: Hvert andet år skal kommuner og regioner ifølge lov om ligestilling af kvinder og mænd redegøre for ligestillingen blandt de kommunalt ansatte. De enkelte kommuner skal oplyse om, hvorvidt der er formuleret en ligestillingspolitik, fordelingen af køn i stillingskategorier, udvalg og nævn samt andre betydningsfulde forhold for kommunens indsats på ligestillingsområdet.

Ligestillingsredegørelsen for 2017 viser, at kønsfordelingen hos de ansatte i Odder kommune er 77,4 % kvindelig ansatte og 22,6 % mandlige.

- Der mangler ambitioner og fokus på dette område, så der er meget at tage fat på, og jeg håber, at der er sket meget, når vi skal evaluere igen om to år. Vi skal tage det mere seriøst, sagde Ditte Marie Thejsen fra Enhedslisten på det seneste byrådsmøde.

- Vi skal hele tiden se på, om vi gør nok, eller der skal andre tiltag til. Mangfoldighed er at få den rigtige sammensætning, uanset om det er mænd eller kvinder. Vi har ikke en politik på området, mens kønsaspektet inddrages i en række sammenhænge. Når man kigger på det samlet, ser det ok ud, men jeg kan også godt se, at man kan lave nogle flere tiltag, sagde Hanne Appel (V).

- Jeg er ikke stolt af dette. Der er ingen ambitioner og mål, og det synes jeg, at vi skal lave. Vi skal starte med at lære børnene, hvilke uddannelser man kan vælge. I næste periode er vi nødt til at lave en ligestillingspolitik, sagde Marianne Hundebøll fra SF.

Der er ingen ambitioner og mål. I næste byrådsperiode er vi nødt til at lave en ligestillingspolitik.

Marianne Hundebøll (SF)

Flest mandlige topchefer

Ser man på fordelingen af køn på toplederniveau, er der 33,3 % kvindelige topchefer og 66,7 % mandlige i Odder Kommune.

- Vi skal ikke tage et køn for et køns skyld. Vi skal tage den person, som har de bedste kvalifikationer til det job, der bliver søgt. Jeg synes, at der er en fin fordeling. Jeg tror, at vi har ansat de bedste til jobbet. Det er fløjtende ligegyldigt om, det er en mand eller en kvinde, sagde John Rosenhøj fra Dansk Folkeparti.

- Vi skal interessere os mere for de kønsopdelte data bl.a. på personaleområdet, så vi bliver klogere på at skabe den gode arbejdsplads. Vi er en arbejdsgiver og må gøre vores bl.a. ved at tiltrække nogle rollemodeller, sagde Lone Jakobi fra Socialdemokratiet.

Ses der udelukkende for fordelingen af mænd og kvinder der besidder toplederposter, så placerer Odder Kommune sig højere på listen end landets øvrige kommuner. I Odder er tallet for kvindelige topchefer 33,3 %, mens det på landsgennemsnit er 27,1 %.

Annonce

Odder mangler mål og politikker for ligestilling

Odder Kommune har ikke formuleret konkrete mål og politikker for ligestilling i forhold til kerneydelsen. Dog lægges der i mangfoldighedspolitikken vægt på kønsaspektet i en række kerneydelser. Her ses "mandeklub" på Bronzealdervej, træningsforløb for kræftramte mænd, "pigegruppe" for unge udviklingshæmmede kvinder samt forløb for udviklingshæmmede om seksualitet

Læs mere om ligestilling i Danmark her www.ligestillingidanmark.dk.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur

Kæmpe internationalt navn vender tilbage: Northside præsenterer omsider navne til første festival i Eskelunden

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Østjylland

Her er, hvad politikerne svarer på dette spørgsmål: Skal kommunen sætte solceller op på skoler og andre kommunale bygninger?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

Annonce