Annonce
AGF

Skæv start på udlandsophold: Ung AGFer røg direkte i hjemmekarantæne efter træningslejr i Spanien

Alexander Ammitzbøll har været en fast del af AGFs trup gennem længere tid, men havde brug for mere spilletid for at fortsætte sin udvikling. Derfor tog han i begyndelsen af marts til Norge. Foto: Ole Nielsen.
Den unge angriber Alexander Ammitzbøll har fået en speciel start på sit lejeophold i den norske ligaklub FK Haugesund.

FODBOLD: Han nåede knap nok at trække sin nye klubtrøje over hovedet før en ny virkelighed meldte sig på banen. Syvende marts stod det klart, at den unge AGF-angriber Alexander Ammitzbøll skulle bruge den resterende del af 2020 i den bedste norske række. Afstanden til spilletid var simpelthen blevet for lang for den talentfulde frontløber. Så da muligheden for at tage til Norge dukkede op, var det bare om at pakke tasken.

Den unge fodboldspiller nåede dog kun halvanden uge på træningslejr med sin nye klub i Spanien, før corona-virussen satte sit præg på Europa. Alle spillere på FK Haugsunds hold blev sendt direkte i hjemmekarantæne, da de vendte tilbage til norske vestkyst.

Alexander Ammitzbøll havde dog ikke været i Norge før træningslejren, så i stedet for at kunne tage tilbage til en lejlighed, som de fleste af holdkammeraterne, blev han placeret på et hotel i 14 dages hjemmekarantæne.

- Det var virkelig en mærkelig oplevelse, for jeg havde kun lige været sammen med mine holdkammerater i halvanden uge inden vi blev sendt hjem, så jeg havde ikke nået at snakke med så mange. Det var ikke lige den start, man havde drømt om, men det er jo omstændighederne, fortæller Alexander Ammitzbøll.

Siden hjemkomsten har den stået på træning på nogle baner i nærheden af hotellet, hvor han bor på. Her har han mødtes med en af de andre holdkammerater og trænet efter de planer, de har fået udleveret fra klubbens fysiske stab.

- Der er et sted i byen, hvor vi har mulighed for at træne. Der afløser vi nærmest hinanden, så vi når lige at vinke til hinanden en gang imellem. Det er meget løbebetonet, så vi kan holde formen ved lige, men vi laver også noget teknisk individuel træning. Al organiseret træning er aflyst, så spillerne træner to og to sammen og holder naturligvis den afstand til hinanden, som der bliver påkrævet, fortæller Alexander Ammitzbøll.

Hvornår coronavirussen slipper sit greb i hans nuværende hjemland er svært at spå om. Den 21-årige angriber kan dog se frem til, at han snart kan forlade sit hotelværelse og rykke ind i en lejlighed. En af de nærmeste dage skal han og klubbens sportschef ud at se på et par muligheder for fodboldspilleren, så han kan finde sig bedre til rette i sin nye tilværelse.

I slutningen af ugen blev det meldt ud, at Eliteserien har udskudt begyndelsen på den norske række til slutningen af maj måned. Første udgangspunkt hedder 23.-24. maj, så udsigten til spilletid er lidt længere nu end da AGFeren satte sin underskrift på en lejeaftale på hotellet i Spanien.

- Jeg var kommet til et punkt i min karriere, hvor det var nødvendigt at komme ud og få noget mere spilletid, hvis jeg skulle fortsætte min udvikling. Udsigterne var bedre i Norge og det var derfor jeg valgte at tage af sted, fortæller Alexander Ammitzbøll.

- Der er en angriber, som har været ude i et års tid. Derudover er der en angriber mere på min alder i klubben, så der burde være gode muligheder for at få minutter i benene, siger Ammitzbøll, der også har bidt mærke i, at andre danske fodboldspillere har taget springet til Norge og har gjort det med succes. Eksempelvis Kasper Junker, der har en fortid i AGF.

Alexander Ammitzbøll er ikke den eneste dansker i Haugesunds trup. Benjamin Hansen og Mikkel Desler indgår begge i ligatruppen.

Ammitzbøll har kontrakt med AGF frem til udgangen af 2021. Inden sin udlejning til Norge nåede han at spille 15 kampe og score fem gange for klubbens bedste hold.

Han fik sin debut i Superligaen i august 2017, da han blev skiftet ind mod OB

Blå bog

Alexander Ammitzbøll

Født: 17/2 1999

Højde: 187 centimeter

Position: Angriber

Klub: AGF - lejet ud til FK Haugsund frem til 31/12 2020.

Har i alt spillet 15 kampe og scoret fem mål for AGFs bedste hold i sin tid i klubben.

Fik sin Superligadebut i august 2017 mod OB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce