Annonce
Debat

Skævvrider manglen på kunstgræsbaner fodbold-Aarhus?

kunstgræsbanerkunstgræsbanegrusbanevandoversvømmelseregnregnvejrfodbold nex

Kunstgræsbaner er en stor mangelvare i Aarhus Kommune. Derfor skal der lyde en stor ros til byrådet for at prioritere området. Der er nemlig opstået en skævvridning mellem klubber, som har kunstgræsbaner, og klubber, der ikke har.

Dette er kommet tydeligt til udtryk de seneste måneder. Regnmængderne har betydet, at vi i Fuglebakken KFUM flere gange har været nødt til at lave et stop for træning og kampe på vores græsbaner og i stedet enten helt aflyse eller træne på grus. Grustræning er ikke befordrende, hvad enten man er 5, 25 eller 55 år. I andre klubber - dem med kunstgræs - bliver der trænet og spillet på livet løs året rundt.

En kunstgræsbane vil have stor betydning for klubben. Kan vi ikke tilbyde ordentlige faciliteter, risikerer vi, at flere af vores dygtige, frivillige trænere og ledere søger mod steder, hvor "græsset" altid er grønt. Vi oplever også en stigende utilfredshed blandt forældrene, fordi vi ikke kan garantere dem, at deres børn kan spille fodbold med vennerne. Begynder vi først at miste medlemmer, risikerer vi at komme ind i en ond cirkel.

Vi er økonomisk afhængige af, at vi har (mange) medlemmer. Et vigende antal medlemmer vil derfor have store konsekvenser for os. Konsekvenser handler ikke kun om det sportslige. Fuglebakken KFUM ligger i Aarhus V med Frydenlund, Bispehaven og Trillegården som nogle af "naboerne". Vi ser os ikke bare som fodboldklub men også som en forening. Desværre forsvinder mange af vores medlemmer om efteråret og vinteren, når den står på grustræning på en enten drivvåd eller stenhård grusbane.

En kunstgræsbane vil derfor gøre en verden til forskel for os og for hele området, da vi så året rundt ville være i kontakt med børnene. Samtidig vil en bane skabe gode muligheder for, at områdets institutioner og foreninger kan bruge den til forskellige aktiviteter. Vi er meget interesserede i at vende blikket ud og byde andre velkomne på vores anlæg på Højlyngen.

Vi mener, at vi i lighed med Gellerup løser en ekstra opgave, som handler om integration af områdets mange børn og unge. En kunstgræsbane på Højlyngen vil give hele området et løft.

Vi sidder ikke bare og venter på, at vi får 'foræret' en kunstgræsbane. Vi er i gang med at spare op, og vi har derfor øremærket en del af medlemmernes kontingent til projektet. Vi barsler også med flere initiativer bl.a. i form af en indsamling og ansøgninger til fonde.

Vi håber, at byrådet vil kigge i vores retning næste gang, der skal tildeles kunstgræsbaner. Det er i hvert fald svært at finde argumenter, som taler imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce