Annonce
forside

Skød skylden på butiksdetektiv: Du har selv plantet beviserne

En butiksdetektiv i Bauhaus i Tilst, fik torsdag afværget et tyveri fra butikken - den sigtede i sagen var dog ikke imponeret over detektivens arbejde. Arkivfoto: Kim Haugaard

Butikstyv hævdede, at en detektiv i Bauhaus havde plantet beviser, fordi han ikke kunne lide ham. Den forklaring troede politiet ikke på.

TILST: En 46-årig mand havde torsdag en meget opfindsom forklaring, da en butiksdetektiv fra Bauhaus i Tilst tog manden på fersk gerning i færd med at stjæle en skæreklinge.

Butiksdetektiven så den 46-årige pakke skæreklingen ud af emballagen, hvorefter puttede den i lommen og forlod byggemarkedet.

Da detektiven pågreb manden uden for, nægtede han imidlertid at have stjålet noget. Skæreklingen? Jamen, det var bare én, han havde købt på et loppemarked, og som han ville sammenligne med den i butikken, forklarede han.

Den tomme emballage til skæreklingen, som lå i butikken, havde han også en forklaring på: Den havde butiksdetektiven plantet, fordi han ikke kunne lide ham, mente den 46-årige.

Han blev dog efterfølgende sigtet for tyveri af politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce