Annonce
Kultur

Skønhedssalon i skoven: Smuk, smukkere, Smukfest

Lotte Santa lader penslen danse hen over Tanja Bechs ansigt i festivalens skønhedssalon Smuk To-Go. - Efter fire dage er man ved at være en lille smule brugt. Så er det rart med et besøg hed, så føler man sig lige lidt bedre tilpas, sagde Tanja Bech, mens veninden Sine Cully fik lagt makeup i baggrunden. Foto: Axel Schütt
Flere dages festival begynder at kunne ses på gæsterne. Så er det godt, at skønhedssalonen Smuk To-Go kan slette de fleste spor.

Festival: Der er rift om tiderne i booker Ann Fredbergs kalender. Hun står for at holde styr på alle de smukgæster, som gerne vil gøres endnu smukkere her på festivalens dag fire.

Og det er der rigtig mange, som gerne vil. Det summer af travlhed i festivalens skønhedssalon, hvor det er gratis at sætte sig i stolen til en skønhedsbehandling, en gang makeup eller måske lidt frisk lak på neglene.

Sine Cully har fået flettet lokkerne 'young style', som hun kalder det, og er ved at få lagt lidt glimmer på kindbenene.

- Efter at have været her siden onsdag, var det tid til at blive frisket lidt op, siger hun med et smil.

Hun har bestilt tid sammen med veninden Tanja Bech, der sidder i nabostolen.

- Det dejlige ved at være her er, at pigerne, der lægger makeup, er så søde, siger Sine Cully.

- Meeeen, der skal nu lige lidt mere glimmer på til at gøre mig klar til en lørdag, siger hun med glimt i øjet til Sophie Fournais, der står klar med makeup-penslen.

Bagved sidder Anja Leifs med nydelsen malet i ansigtet, mens Josephine Mikkonen ordner hendes hår.

- Det er total luksus, det her, siger hun afslappet.

Bagefter hårsætningen venter en gang makeup.

- Og jeg håber de bruger vandfast mascara, siger hun med en henvisning til de vandmængder, der dagen igennem er væltet ned over bøgeskoven.

Annonce
Smuk-forkælelse er ikke kun for kvinderne. Det mandlige festivalpublikum kan læne sig tilbage og blive barberet. Her er Kian Kallesøe under Peter Madsens kyndige hænder. Foto: Axel Schütt

Også for mænd

Det er ikke kun de kvindelige festivalgæster, der har mulighed for en smule selvforkælelse.

I den anden ende af lokalet kan mændene få plejet de efterhånden lange skægstubbe.

Et par bare ben med gummistøvler på stikker ud under det stribede frisørslag, som Kian Kallesøe er trukket i.

Han er kommet under barber Peter Madsens kyndige hænder, der erfarent lægger varme klude på ansigtet for at blødgøre huden inden barberingen.

- Det har regnet så meget, så man føler sig efterhånden beskidt og ulækker. Så er det fantastisk at få lov til at blive smukkeseret. Det føles lækkert at blive nusset lidt, siger han, mens veninden Karina Vesterschultz foreviger øjeblikket med sin mobil.

Ude ved indgangen må booker Ann Fredberg skuffe en kø af håbefulde gæster i regntøj. Der er desværre ikke flere tider at få i den populære skønhedssalon.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce