Annonce
Sport

SK Aarhus-direktør: Vågn nu op, Aarhus!

SK Aarhus er sendt til tælling i disse dage. Her er det Emma Mogensen, der har været en tur i gulvet i onsdagens kamp mod Esbjerg. Foto: Ole Nielsen

Den afgående håndbolddirektør Thomas Gielfeldt er frustreret over, at de mange positive tilkendegivelser ikke er blevet til handling. Derfor er SK Aarhus på vej i graven, hvis der ikke snart kommer nogen og tager ansvar for et nyt ligasetup i Aarhus.

Han er klar til at finde hammer, søm og brædder frem, så han kan lave et kæmpe skilt med ordene: Ansvarlige håndboldledere søges.

Alarmklokkerne ringer i Aarhus.

Byens førende hold på kvindesiden tager hver dag et nyt skridt mod graven og nærmer sig den dag, hvor nøglen bliver drejet om og ligaklubben SK Aarhus lukker ned for altid.

For selvom tilkendegivelserne var mange ved et informationsmøde 13. januar, så er der pænt sagt ikke sket en skid siden, og det frustrerer klubbens direktør Thomas Gielfeldt.

- Der har været alt for mange tomme ord indtil nu. Det er tid til handling. Nøglerne ligger klar på bordet. De skal bare samles op og tages med videre, siger direktøren.

Der har været snakken her og der, men den plan der skal føre håndboldklubben videre, når sæsonen er slut og hovedaktionær Claus Hommelhoff lukker firmaet ned, så andre interesserede kan tage over, er ikke dukket op endnu.

- Og der sker ikke noget, før der kommer en plan på bordet. En sælger bliver jo heller ikke belønnet for at snakke. Han får ros for at sælge. Det er altså tid til at komme op af stolen og komme i gang. Vi er jo i en fantastisk situation, hvor flere har sagt, at de gerne vil være med til at drive klubben videre, men potentielle sponsorer er jo også nødt til at kende planen. Hvad er det, der skal køres videre, og er det noget, som virksomhederne er interesseret i? Der er jo stor forskel på, om man vil køre videre på nuværende niveau, eller om man vil drosle ned og køre det på amatørbasis med 15 spillere, der træner to gange om ugen, siger Thomas Gielfeldt.

Han understreger, at det handler om at gå ind i projektet med alt, hvad man har. En håndboldklub kan ikke drives halvhjertet. Det kræver hjerte og sjæl.

- Jeg sagde ikke op i sin tid for at være med til at lukke klubben ned. Jeg gjorde det ud fra en ambition om at kunne give stafetten videre til en anden. Det er hårdt at være med i en håndboldklub. Derfor skal man også have fat i dem med ild i øjnene, som er klar til at løbe solen sort, for det kræver det at være med. Det er ikke bare 20 timer om ugen. Det er en livsstil, hvor man skal være klar til at kæmpe røven ud af bukserne. Derfor frustrerer det også, at det lige nu ser ud til, at det hele bare er snak. For mig er det lige meget om det er en ny bestyrelse eller en arbejdsgruppe, der er klar til at tage over. Jeg savner bare, at nogen vil tage ansvar og gå ind og redde det her, siger direktøren.

Det er dog ikke bare uden om klubben, at der skal tages ansvar. Spillerne skal også vågne op. Da det mellem jul og nytår kom frem, at hovedaktionær Claus Hommelhoff ville trække sig fra projektet efter indeværende sæson, blev det forklaret, at spillertruppen havde givet håndslag på, at de ville kæmpe til det allersidste.

Det var dog ikke det, som direktøren var vidne til onsdag aften, da SK Aarhus tabte til Team Esbjerg på hjemmebane.

- Det, jeg var vidne til, var ikke et SK-hold med viljen til sejr. Det var simpelthen ikke godt nok. De er nødt til at kæmpe deres helt egen kamp og steppe gevaldigt op. De har jo også deres egen karriere at kæmpe for, siger Thomas Gielfeldt, der ikke er så bekymret for, at nye folk kan stable en slagkraftig trup på benene.

- Jeg er ikke så nervøs på det punkt. Mange af de spillere, der er her nu, vil formentligt ikke være her i næste sæson. De er nødt til at jagte deres egen fremtid, men det kræver også, at de leverer noget helt andet end i går. Der skal nok være spillere, der gerne vil spille i Aarhus. Samtidig er man så langt på talentsiden, at der er mange nye gode spillere på vej. Hvis man skal finde noget positivt i alt det, der er sket i begyndelsen af året, så er det jo, at alle samarbejdsklubberne er begyndt at tale sammen om, hvordan man kan køre det gode talentarbejde videre. Problemet er jo bare, hvad der skal ske, når U18-spillerne bliver senior. Hvor skal de spille henne, hvis byen ikke har et flagskib? Som by er vi nødt til at se ud over vores egen næsetip og tage kampen op under fælles våbenskjold. Der er rigeligt med spillere til at køre et ambitiøst projekt videre, men man er nødt til at vågne op. Ikke bare i erhvervslivet, men i hele Aarhus. Det er nu, at der skal ske noget, hvis SK Aarhus skal køre videre. Nøglerne er klar, siger Gielfeldt.

SK Aarhus er lige nu placeret på en 10. plads med syv point.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Nordmand erstatter nordmand i Aarhus United: Forstærker med forsvarende dansk mester

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce