Annonce
Aarhus

Skadedyrsbekæmper på jagt i Højbjerg: Gnaver lukker Aldi

Aldi er lukket på ubestemt tid i Skåde, indtil gnaveren er pacificeret. Arkivfoto: Jens Thaysen

Aldi på Stenvej i Skåde har været lukket en uge. Skadedyrsbekæmperen har endnu ikke fået bugt med gnaverne, så det er uvist, hvornår butikken åbner igen.

HØJBJERG: Aldi på Stenvej i Skåde har været lukket i en uge, fordi et skadedyr har været på spil i butikken. Gnaveren er endnu ikke fundet, og butikken er lukket på ubestemt tid.

Siden fredag 18. maj er Aldis kunder blevet mødt med et skilt ved indgangen, om at butikken er lukket på grund af skadedyr.

- Vores personale fandt tegn på, at der er en gnaver i butikken, hvorefter vi kontakter skadedyrsbekæmperen samt myndighederne, og i samråd med dem vælger vi at lukke butikken, siger Thomas Hedegaard Bang, Aldis vicedirektør i Corporate Responsibility/Marketing & Communication.

- Vores kunders sikkerhed har naturligvis første prioritet, og vi tager ingen chancer, selvom det koster rigtig mange penge at holde en butik lukket. Vi holder butikken lukket, indtil vi kan garantere, at butikken igen er helt fri for skadedyr. Vi åbner først, når skadedyrsbekæmperen og myndighederne giver grønt lys. Desværre kan vi ikke sige hvornår, da det endnu ikke er lykkedes skadedyrsbekæmperen, at fange skadedyret, men vi håber selvfølgelig snart det sker, siger Thomas Hedegaard Bang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bears har en amerikaner i overskud

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce