Annonce
Sport

Skadet Bears-profil er tvivlsom til vigtig premiere-kamp

David Efianayi er yderst tvivlsom til Bakken Bears' Champions League-kvalifikationskamp tirsdag. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears må muligvis undvære David Efianayi på tirsdag, når de tager første skridt mod at kvalificere sig til Champions League.

BASKETBALL: Bakken Bears begynder sæsonen lige på og hårdt, når de for første gang skal i kamp på tirsdag.

Inden den danske liga begynder tyvstarter de nemlig med kvalifikationskampe til Champions League. Her møder århusianerne cypriotiske Keravnos. De begynder på udebane i Nicosia.

Det er klubbens helt store mål at nå videre til gruppespillet i Champions League, og derfor er der ikke plads til eksperimenter. Men head coach Steffen Wich er rendt ind i en hovedpine, da holdets nye point guard er skadet.

Nigeriansk/amerikanske David Efianayi fik en muskelskade i Bears' sidste træningskamp, i mandags i London. Og han kæmper med tiden for at nå at blive klar til tirsdagens kamp.

- Jeg er 90 procent sikker på, at han spiller fredag, siger Steffen Wich med henvisning til returkampen i Aarhus.

- Men vi må se, hvordan han har det tirsdag. Han tager med til Cypern, varmer op og bliver testet. Men han er ikke med i de overvejelser, vi gør os.

Hvad betyder det for jer, hvis han ikke er med?

- Det betyder, at Adama (Darboe, back-up point guard, red.) tager over. Og i de minutter, hvor han ikke er på banen, spiller vi på en anden måde, som vi har trænet i. Men det kan godt være David er med, jeg har ikke lukket ham ude. Men vi koncentrerer os om dem, der er der. Og uanset hvad skal vi som hold nok være klar, forsikrer Steffen Wich.

Bakken Bears møder Keravnos på tirsdag klokken 18.00 dansk tid. Returkampen i Vejlby-Risskovhallen spilles på fredag klokken 18.30.

Vinderen møder litauiske Lietkabelis om en plads i det eftertragtede gruppespil. Taberne træder ind i FIBA Europe Cup i stedet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce