Annonce
Debat

Skaf mere tid til vores børn

Aarhus Kommunes forældretilfredshedsundersøgelse koster 1,6 mio. kr. I Forældrenævnet i Århus (FNÅ) mener vi, at pengene kunne bruges bedre.

Det største problem ved undersøgelsen er, at den ikke følges op af en handleplan.

Annonce

Forældrene er ret klare i mælet: »pædagogerne har for lidt tid til vores børn«. Det er ikke et problem, der kan løses lokalt, det kræver en aktiv hjælpende håndsrækning fra de lokale politikere. Hvis undersøgelsen skal have reel værdi, så skal politikerne rykke på dens resultater.

Politikerne i Aarhus har en opgave stillet af forældrene: Skaf mere tid til vores børn!

I FNÅ er vi glade for, at der er foretaget et tydeligt ryk af tre partier i byrådet i forhold til at få ryddet op i bureaukratiet. FNÅ bakker op om et hvert tiltag, der kan skære ned på opgaver, der ikke direkte kommer vores børn til gode. Opbakningen til afbureaukratisering er gratis, så længe der ikke er noget, man vil undvære.

Hvis man kan frigøre tid ved at afskaffe kvalitetsrapporterne, så er der ingen grund til at betænke sig - ud med dem! Spørg stuepædagogerne og forældrene om de ­mener, at kvalitetsrapporterne skaber kvalitet eller om tiden kunne bruges bedre.

Når man læser rapporterne, fremstår de som rene rapporteringer til forvaltningen. Med andre ord ligner kvalitetsrapporterne fluebensrapporter, tjeklister som hverken gavner børn, forældre eller ansatte.

Vores pædagogers tid er guld værd, der er ikke råd til at spilde en krone eller et minut her!

Der er foretaget mange besparelser på vores børn - hvis man sparede ligeså meget på de unødvendige arbejdsopgaver, så kunne enderne måske så småt begynde at hænge sammen.

Kære byrådspolitikere lad nu være med at lade der gå partipolitik i denne sag - stå sammen om at skaffe mere tid til vores børn!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Psykolog om efterladte børn: De vil føle sig fortabt

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce