Annonce
AGF

Skal de store AGF-smil på torsdag aften, skal der ikke spekuleres i protokoller

Der var fuld pedal på de lystige grimasser, da AGF mandag slog Vejle i Superliga-premieren. Torsdag aften gælder det så NS Mura i Slovenien i Europa League-kvalifikationen. Foto: Axel Schütt
AGF er rejst til Slovenien under strikse corona-foranstaltninger. Århusianerne afviser dog, at det kommer til at stjæle fokus fra dét, det virkelig handler om torsdag: At slå NS Mura og avancere i Europa League-kvalifikationen.
Annonce

FODBOLD: Det er jo nærmest en militæraktion, vi skal på, lød det den anden dag fra AGF-cheftræner David Nielsen med henvisning til torsdagens opgør på udebane i anden kvalifikationsrunde til Europa League mod slovenske NS Mura – og de stramme corona-foranstaltninger, der omgærder sådanne kampe for tiden.

Og ja, der er noget kombineret camouflagetøj-nålestiksoperation over foretagendet:

Det var ind i landet - altså Slovenien - onsdag formiddag med chartret fly, Uefa-dikteret coronaboble, protokoller til højre og venstre, træning hen under aften, ingen udgang fra hotellet, hvor holdet bor ganske isoleret, flere protokoller, kamp torsdag aften og så er det ellers ud i en fart igen lige efter slutfløjtet. Klinisk, præcist, ingen svinkeærinder.

- Der er ikke noget, der ligner noget sig selv i disse tider. Men sådan har det været i lang tid nu. Så på den måde er det her ikke meget anderledes, end hvad vi er vant til derhjemme. Der er rigtig meget at forholde sig til, men det skal vi kunne se igennem. Vi har fuldt fokus på kampen. Andet kan vi ikke gøre, lyder det fra cheftræner David Nielsen, da han onsdag aften sammen med stab og spillere stiller sig i kø for at gennemgå de forskellige procedurer, der giver adgang til overhovedet at komme ind til træningspasset på Fazanerija Stadion.


Derudover er det jo svært at forudse, hvordan de styrkemæssigt ligger i forhold til os, men jeg tror, at vi skal ramme vores topniveau, hvis vi skal videre

David Nielsen, cheftræner, AGF


Er det noget, der påvirker holdets optakt til selve opgøret, har en indvirkning på spillerne?

- Nej, det er det ikke. Vi gør, hvad vi skal. Det er gået godt med at komme herned, og vi har fået en fin modtagelse. Der er styr på tingene, og derfor skal spillerne ikke tænke på andet end kampen, siger Nielsen.

Annonce

Tilskuerfrit stadion en lille fordel

Anfører Niklas Backman føler sig heller ikke distraheret.

- Det gør ingen forskel. Vi gør klar til kampen som til alle andre. Vi har jo været forberedt på det her, og alt har været som forventet. Vi føler os sikre. Vi skal blive på hotellet, men det gør ikke noget. Det havde vi nok gjort alligevel. Vi er her for at spille fodbold, kommer det fra svenskeren.

Slaget skal stå i Murska Sobota, Sloveniens nordligste by, 11.000 indbyggere.

Her venter NS Mura. En lille undseelig klub, grundlagt i 2012 efter forgængeren ND Mura 05 røg i økonomisk baglås. De har blot været i den  slovenske liga i  tre sæsoner, men pokalmester i fjor og efter en sikker 4-0-sejr over estiske, corona-afbudsramte Nomme Kalju nu klar til AGF.

Hvad er det for et mandskab århusianerne skal møde?

- Det er et virkelig godt hold, der er stærke på bolden, spiller med fart og aggressivitet.  Derudover er det jo svært at forudse, hvordan de styrkemæssigt ligger i forhold til os, men jeg tror, at vi skal ramme vores topniveau, hvis vi skal videre, kommer det fra David Nielsen.

Det er vind eller forsvind på Fazanerija Stadion, hvor der normalt er plads til godt 5.500 tilskuere, men mod AGF vil der kun være klub -og kampdelegerede på tribunen, varmblodede bolddrenge eller hidsigt gøende hunde i nabolaget til at piske en stemning op, for der er grundet de fortsatte corona-udfordringer rundt på kontinentet ikke adgang for tilskuere i Uefa-regi.

Det er som sådan - trods udebane - et lille plus for AGF, mener Niklas Backman.

- Det er nok til vores fordel, at de ikke kan blive hjulpet frem af deres fans. Nu ved jeg ikke, hvor vildt det plejer at gå for sig, når de spiller, men omvendt spiller de i vante omgivelser, så det udligner sig nok. Når alt kommer til alt, handler det om spillet inde på banen, og vi kan se, at de har fået syv point i de første tre kampe i ligaen, så det er en stærk modstander, men vi tror på os selv, lyder det fra Backman.

Europa League-kvalifikation, 2. runde

AGF stiller med følgende formodede startopstilling til torsdagens opgør mod slovenske NS Mura:

William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hauser, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Jon Dagur Thorsteinsson, Patrick Olsen, Bror Blume, Milan Jevtovic - Patrick Mortensen

Der er kampstart klokken 20.15 på Fazanerija Stadion i Murska Sobota

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Østjylland

Adskillige anmeldelser om spøgelsesbilist på motorvejen: 21-årig anholdt i det forkerte spor

Annonce