Annoncørbetalt indhold

Skal du fejre én du har kær? Sådan skriver du en festsang.

Dette indhold er sponsoreret

Mange forbinder det med at holde tale, hvor man skal stå foran mange mennesker, som noget gruvækkende. Det er helt naturligt, at det værste vi kan forestille os er, at blive gjort til grin foran en masse mennesker. Men det behøver langt fra at gå så galt, selvom du måske er nervøs. I denne artikel guider vi dig til hvordan du skriver festsange og taler.

Når man skal holde en større fest, uanset om det er fødselsdag, bryllup eller konfirmation, er der mange, der vælger at holde tale, hvis de har en nær relationen med værten. Dette er en tradition, der har eksisteret altid, og en tradition, som bør blive, fordi det er en rigtig fin måde, at få udtrykt nogle ting og følelser, som man måske ikke gør i hverdagen. Derudover kan taler være rigtig god underholdning, hvis man formår at holde talen både kort, skarp og sjov.

Men er man bare rigtig sceneskræk, og har på ingen måde lyst til at klinge på glasset, selvom det måske er forventet af én, så kan man som alternativ skrive en festsang. Der er også mange værter, som foretrækker anden form for underholdning, end at der bliver holdt for mange taler, fordi personen måske også synes det er grænseoverskridende at få taler.

Uanset om din familie eller omgangskreds har mest tradition for enten festsange, taler eller måske en helt tredje form for underholdning, så er det helt klart det værd, at arrangere noget, som gør værten glad.

Sådan skriver du en festsang

Når man skal skrive en festsang, er det der to vigtige elementer: Stikord og melodi. Førstnævnte fungerer som brikkerne i et puslespil, hvor der er en masse brikker, der skal passe indenfor rammen. Den ramme er melodien. Stikordene er grundlaget for indholdet i sangen, og tager ofte et par dage at få skrevet nok ned, da man ofte skal gå og tænke lidt over, hvad der bør skrives om anledningen og det der kendetegner personen som sangen er til. Man kan også skrive noget, om de oplevelser man har haft sammen. Skriv ned, hver gang du kommer i tanke om selv den mindste idé. Herefter skal man vælge melodi. Her er et godt udgangspunkt enten børnesang eller de fleste melodier fra højskolesangbogen. Hvis det er første gang, du går i krig som sangskriver, så kan det være en god idé at vælge en sang med korte vers. Nu er du nået til, at skulle sortere og samle dine stikord. Det første vers er som regel forbeholdt anledningen til festen. Du opdager hurtigt, hvis du har alt for mange stikord opdager du det hurtigt, og må prioritere – eller lave flere vers end du først have tænkt. Start med det vigtigste: det, der er sjovest. Når du først skal skrive dine vers, er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at de rimer, og her kan det være nyttigt med en rimordbog, de findes også på nettet. Du skriver ét vers ad gangen, én linje ad gangen. Sørg for der er det antal stavelser, som der bør være, og det kan du bedst sikre, ved at synge sangen højt for dig selv. Det er bedst at bruge korte ord, da det er nemmest at få til at passe. Hvis du har et ord, som du ikke kan få til at til at rime, med noget der egner sig, så prøv at se, om du kan bytte det besværlige ord ud med et andet. Her kan du gøre brug af en synonymordbog – disse findes også på nettet. Hvis dette stadig ikke hjælper, kan du prøve med en anden form for ordstilling, så ordet du ender med, at skulle rime på, bliver et helt andet.

Når først du har en færdig sang, er det vigtigt at du synger den igennem, og du skal gøre det højt. Der kan du nemlig både mærke og høre hvis der skulle være ting, der ikke helt rimer, for mange eller for lidt stavelser, eller andre ting, der gør, sangen ikke er flydende og nemt at synge.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.