Annonce
Debat

Skal magistraten forringe eller forbedre børns vilkår?

For nylig kom det frem, at de tiltrængte moderniseringer, der er i gang på Samsøgades Skole ? midtbyens folkeskole ? kun er sat i gang for at forringe de store børns forhold.

Annonce

Hvordan? Fordi man agter at flytte Midtbyklubben, som i dag bor i egne, spændende lokaler i Nørre Allé, op under loftet på Samsøgade skole.

Midtbyklubben, som er børn og unge fra 11 til 17 år, og som også rummer børn fra de to privatskoler i området, skal altså opholde sig i en gammel skolebygning - også om eftermiddagen og aftenen.

Samsøgades Skole er ramponeret og nedslidt, men har øget tilgang af elever og bliver snart tre-sporet igen. Skolebestyrelsen og elever, forældre og klubbens brugerråd protesterer; der er simpelthen ikke plads på skolen.

Og forringelserne stopper ikke her: Man har lukket Børnenes Hus og B&U-magistraten har skåret personalet ned på Børnenes og Beboernes Jord, som er et elsket og meget besøgt fristed i midtbyen, hvor alle aldre kan være sammen.

Med en sætning i et bilag har man sneget en formulering om flytning af klubben ind i beskrivelsen af de tiltrængte moderniseringer, der er i gang på skolen.

Hvornår stopper Børn og Unge-magistraten sine ødelæggende forringelser af leveforholdene i Midtbyen?

Giv midtbyens børn og unge inspirerende og kreative udfoldelsesmuligheder i stedet for ødelæggende besparelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce