Annonce
Debat

Skal magistraten forringe eller forbedre børns vilkår?

For nylig kom det frem, at de tiltrængte moderniseringer, der er i gang på Samsøgades Skole ? midtbyens folkeskole ? kun er sat i gang for at forringe de store børns forhold.

Hvordan? Fordi man agter at flytte Midtbyklubben, som i dag bor i egne, spændende lokaler i Nørre Allé, op under loftet på Samsøgade skole.

Annonce

Midtbyklubben, som er børn og unge fra 11 til 17 år, og som også rummer børn fra de to privatskoler i området, skal altså opholde sig i en gammel skolebygning - også om eftermiddagen og aftenen.

Samsøgades Skole er ramponeret og nedslidt, men har øget tilgang af elever og bliver snart tre-sporet igen. Skolebestyrelsen og elever, forældre og klubbens brugerråd protesterer; der er simpelthen ikke plads på skolen.

Og forringelserne stopper ikke her: Man har lukket Børnenes Hus og B&U-magistraten har skåret personalet ned på Børnenes og Beboernes Jord, som er et elsket og meget besøgt fristed i midtbyen, hvor alle aldre kan være sammen.

Med en sætning i et bilag har man sneget en formulering om flytning af klubben ind i beskrivelsen af de tiltrængte moderniseringer, der er i gang på skolen.

Hvornår stopper Børn og Unge-magistraten sine ødelæggende forringelser af leveforholdene i Midtbyen?

Giv midtbyens børn og unge inspirerende og kreative udfoldelsesmuligheder i stedet for ødelæggende besparelser.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce