Annonce
Navne

Skal træne nye forskere i at forske i forarbejdning af fremtidens fødevarer

Professor Milena Corredig fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har modtaget 30 millioner kroner til projektet Fremtidssikring af bearbejdning af fødevarebiomolekyler (REPROOF). Foto: C. Earl

NAVNE: Professor Milena Corredig fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet har modtaget en bevilling på 30 millioner kroner fra Villum Fonden. Bevillingen skal bruges til at forske inden for fremtidens fødevareprocesser.

Udgangspunktet er, at vores fødevaresystem skal være mere bæredygtigt og robust. Det er nødvendigt at udvikle strategier til forarbejdning af råvarer til fremtidens fødevarer uden at gå på kompromis med sikkerhed, stabilitet eller appel, og samtidig minimere ressourcespild og optimere den ernæringsmæssige værdi, fremgår det af en pressemeddelelse fra Aarhus Universitet Technical Sciences.

Ydmyg og begejstret

Milena Corredigs forskning vil muliggøre mere modstandsdygtige fødevareprocesser og inspirere en ny generation af forskere, der arbejder ved grænsefladen mellem teknik, biokemi og fødevarefysik, hedder det endvidere.


Det giver mig muligheden for at fokusere på min langsigtede forskningsvision og træne den næste generation af forskere i et meget tiltrængt forskningsområde - forarbejdning af fremtidens fødevarer.

Milena Corredig


Milena Corredig er professor ved Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet og leder af CiFood – Aarhus University Centre For Innovative Food Research. Hun forsker i design og forarbejdning af fødevarer, der forbinder domænerne inden for fødevarebiokemi, fødevareforarbejdning og materialevidenskab.

- Jeg er ydmyg og begejstret for at blive udnævnt til Villum Investigator. Det giver mig muligheden for at fokusere på min langsigtede forskningsvision og træne den næste generation af forskere i et meget tiltrængt forskningsområde - forarbejdning af fremtidens fødevarer, siger Milena Corredig.

Villum Investigator-programmet støtter erfarne og internationalt anerkendte forskere, som kan yde et afgørende bidrag til de tekniske og naturvidenskabelige områder på et dansk universitet. Milena Corredig er en af de ti, som er udvalgt blandt 72 ansøgere. Bevillingen løber over seks år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce