Annonce
Fodbold

Skandaløse scener i Odense, efter AGF og Brøndby var slået ud: Brøndby-fans i ballade og slagsmål under indestævne

Brøndby-fansene gik amok efter holdets exit.Foto: Birgitte Carol Heiberg
Skandaløse scener på Ørbækvej i Odense, da Brøndbys-fansene skulle forlade Jyske Bank Arena.

KMD Cup'en i indendørs fodbold i Jyske Bank Arena på Ørbækvej i Odense endte i lidt af en skandale, selv om sikkerhedsfolk efter nogle minutter fik bugt med ballademagerne og formentlig fik fjernet de værste.

Da Brøndby var slået ud af turneringen og skulle forlade den sammen med AGF-fans, gik det galt.

- Gå nu hjem, gå nu hjem, sang alle andre fans end dem fra Vestegnen.

Det kom til voldsomme slagsmål med sikkerhedsfolkene, der skubbede sikkerhedshegnene frem mod Brøndby-fansene og dermed fik styr på situationen, som længe så faretruende ud, fordi AGF-fans også blandede sig.

Efter flere minutter kom stævnet i gang igen, så finalen mellem OB og AaB kunne afvikles, mens de resterende Brøndbys-fans stillede defilerede ud.

Sport Fyn har ikke fået informationer om anholdelser eller personskade, men et par af Brøndbys-fansene så ud til at lide.

I forvejen havde Brøndby-fansene affyret fem kanonslag under stævnet, så man frygtede for konsekvenserne også under stævnet.

Annonce
Der blev brugt alverdens jernstænger og andet til at bekæmpe sikkerhedsfolkene. Foto: Birgitte Carol Heiberg
AGF-fansene var også godt kørt op på vej væk fra arenaen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Politiet ventede på ballademagerne udenfor. .Foto: Birgitte Carol Heiberg
Brøndbys fans var svære at holde i ave. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der udbrød uroligheder i hallen efter OB og Brøndby havde mødt hinanden. KMD Cup 2020 Odense. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Brøndbys-fansene var helt i følelsernes vold og det der var værre.Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce