Annonce
Aarhus

Skandale-afdeling spandt guld på gødning til boldbaner

Natur og Vejservice har i årevis overfaktureret gødningsforbruget, når der blev sendt regninger for pasningen af kommunens boldbaner. Nu skal Natur og Vejservice betale en halv mio. kr. tilbage til kommunens Sport og Fritid, der står for boldbanerne.Arkivfoto: Thomas Nielsen-Grøn

Kommunens Natur og Vejservice overfakturerede i årevis, hvor meget gødning den brugte på kommunens fodboldbaner. Nu skal Natur og Vejservise betale en halv mio. kr. tilbage til Sport og Fritid

Annonce

AARHUS: Skeletterne vælter fortsat ud af skabene hos det kommunale Natur og Vejservice, der har været centrum for den store skandalesag i Teknik og Miljø. En sag der kostede topchef Claus Pedersen såvel bortvisning som en politianmeldelse for blandt andet af have modtaget bestikkelse - og som også kostede direktøren for Teknik og Miljø, Erik Jespersen, jobbet.

Senest viser det sig, at Natur og Vejservice gennem en årrække uretmæssigt har malket en anden kommunal afdeling, Sport og Fritid, for penge.

Natur og Vejservice har tidligere vundet opgaven med at passe og pleje de kommunale boldbaner til aftalte priser. Men priserne har åbenbart ikke været høje nok. I hvert fald har Natur og Vejservice skrevet mere på regningerne, end den kommunale entreprenørafdeling har leveret.

- Natur og Vejservice skal betale en lille halv mio. kr. tilbage til Sport og Fritid, fordi man i perioden fra 2011 til og med 2015 har overfaktureret forbruget af gødning til boldbanerne

Tyge Wanstrup, chef for Center for Byens Anvendelse
Annonce

463.000 kr. retur

- Natur og Vejservice skal betale en lille halv mio. kr. - 463.000 kr. helt præcist - tilbage til Sport og Fritid, fordi man i perioden fra 2011 til og med 2015 har overfaktureret forbruget af gødning til boldbanerne, siger Tyge Wanstrup, der er chef for Center for Byens Anvendelse, som Natur og Vejservice er en del af.

Han ønsker ikke at uddybe, hvordan man har fundet frem til overfaktureringen, og har ingen kommentarer til, om Natur og Vejservice kan have overfaktureret andre steder end på boldbanerne og på den måde have malket andre afdelinger i kommunen også.

- Hver gang, vi bliver bekendt med, at der kan være noget, får vi det undersøgt og orienterer efterfølgende såvel rådmanden som byrådets tekniske udvalg, siger Tyge Wanstrup.

Annonce

Flere mulige sager

Avisen er bekendt med, at kommunen tidligere har modtaget oplysninger fra en forhenværende medarbejder i Natur og Vejservice, der indikerer, at det ikke kun er på gødningen, der kan være blevet overfaktureret.

Det har ikke været muligt at træffe hverken stadsdirektør Niels Højberg, fungerede direktør for Teknik og Miljø, Erik Møberg, eller rådmand Bünyamin Simsek for en kommentar til gødningssagen og til, hvad der er kommet ud af undersøgelserne af den tidligere medarbejders oplysninger.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce