Annonce
Aarhus

Skandaledirektørs afløser fundet: Ny direktør for Teknik og Miljø ansat i god ro og orden

Nyudnævnt direktør for Teknik og Miljø, Henrik Seiding, og teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) foran Teknik og Miljøs kommende domicil i Gellerup. Pressefoto

Byrådet har ansat Henrik Seiding, der kommer fra Rambøll, som ny direktør for Teknik og Miljø. Posten har ikke været fast besat, siden Erik Jespersen sidste sommer måtte fratræde som en konsekvens af sin rolle i skandalesagen i Teknik og Miljø.

Annonce

AARHUS: Så lykkedes det. Trekvart år efter, at direktør Erik Jespersen blev fyret for sin rolle i skandalesagen i Teknik og Miljø, er hans afløser nu langt om længe fundet.

Det er Henrik Seiding, der bliver ny direktør for Teknik og Miljø. Han kommer fra en stilling som executive direktør i Rambøll Management Consulting. Her har han blandt andet har haft fokus på at hjælpe den offentlige sektor med at skabe gode resultater inden for byudvikling, klimaløsninger, energi og vand.

Han tiltræder senest 1. juli.

Henrik Seiding har haft flere ansættelser i Finansministeriet, hvor han senest var kontorchef i Center for Kvalitet, Afbureaukratisering og Ledelse. Siden har han haft ledende stillinger hos, hvor han flere gange har været i spidsen for århusianske projekter. Blandt andet kortlægningen af Business Region Aarhus internationale konkurrenceevne og udviklingen af planlægningsværktøjer for bedre byer med ø-gaderne som konkret case.

Henrik Seiding er en leder, som kender værdien af at samarbejde med rigtig mange interessenter, og jeg er sikker på, at byen får rigtig meget glæde af at have ham ved roret i Teknik og Miljø

Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø
Annonce

I enighed denne gang

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Henrik Seiding som ny direktør i Teknik og Miljø. Udvalget bestod af rådmand Bünyamin Simsek(V), magistratsmedlem Camilla Fabricius (S), formand for teknisk udvalg, Keld Hvalsø (El), samt stadsdirektøren og fire chefer og medarbejdere i Teknik og Miljø.

Dermed slap vi denne gang for det meget uskønne forløb, der udspillede sig, da byrådet i slutningen af august sidste år var ved at ansætte Pernille Blach Hansen i jobbet.

Dengang gik det helt op i hat, briller og politisk slagsmål. Bünyamin Simsek kunne som den eneste i ansættelsesudvalget ikke anbefale kandidaten. Hendes navn blev røbet til pressen, inden den endelige ansættelse, og hun endte med at trække sit kandidatur, efter at byrådsmedlemmer offentligt havde draget hendes kvalifikationer i tvivl.

Annonce

Tilfreds rådmand

Denne gang var der altså enighed - og Bünyamin Simsek er meget tilfreds med valget af Henrik Seiding til at stå i spidsen for et Teknik og Miljø, der står foran større organisations-ændringer i kølvandet på skandalesagen.

- Med Henrik Seiding får vi en dygtig leder fra den private sektor, som samtidig har en betydelig erfaring med det faglige indhold og de særlige opgaver og udfordringer, man møder i en offentlig virksomhed, siger rådmanden og fortsætter:

- Henrik Seiding er en leder, som kender værdien af at samarbejde med rigtig mange interessenter, og jeg er sikker på, at byen får rigtig meget glæde af at have ham ved roret i Teknik og Miljø. Han har evnerne til både at sikre en effektiv drift og udnytte det potentiale, som ligger i det nye, stærke Teknik og Miljø, som vi er ved at skabe.

Annonce

By med masser af potentiale

Henrik Seiding siger:

- Jeg har altid nydt at arbejde med udviklingen af den offentlige sektor, og i Teknik og Miljø får jeg lejlighed til at kombinere det med mine erfaringer og store passion for byernes kloge og bæredygtige vækst - med det gode byliv i centrum. I Rambøll har vi arbejdet med byer i hele verden, og jeg kan helt ærligt sige, at Aarhus står ud som noget særligt. En stolt historie og masser af potentiale. Det glæder jeg mig til at udfolde sammen med medarbejderne i Teknik & Miljø og de mange partnere i og uden for kommunen.

Henrik Seiding er far til en sammenbragt børneflok på fire. Ud over tid med familien bruger han gerne sin fritid under åben himmel samt i sommerhuset. Han er entusiastisk bruger af Aarhus' kulturliv, herunder Northside festivalen, udstillinger på Aros og Moesgaard samt film, som han helst ser i Øst for Paradis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Bakken Bears For abonnenter

Kommentar: Danmark har aldrig set et bedre hold end det Bakken Bears har lige nu

Annonce