Annonce
Aarhus

Skandalesagen: Tidligere topchef anker ikke dom for at have modtaget bestikkelse

Den bortviste chef for Natur og Vejservice i Aarhus Kommune, Claus Pedersen, anker ikke byrettens dom på fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste for at have modtaget bestikkelse til landsretten.
Den tidligere chef for kommunens Natur og Vejservice, Claus Pedersen, har valgt ikke at anke dommen på fire måneders betinget fængsel for at have modtaget bestikkelse til landsretten
Annonce

AARHUS: Byrettens dom på fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste til den tidligere topchef i Aarhus Kommune, Claus Pedersen, for at have modtaget bestikkelse, mens han var en af cheferne i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, bliver ikke anket til landsretten.

Det oplyser Claus Pedersens forsvarer, advokat Søren Beckermann.

Hverken anklagemyndigheden eller Claus Pedersen ønsker sagen prøvet ved en højere retsinstans.

Annonce

Sponsorater og festivalbilletter

I dommen vurderede byretten, at der var tale om bestikkelse, da firmaet S.D. Kjærsgaard, der var storleverandør til Natur og Vejservice, hvor Claus Pedersen var chef, over en årrække gav sponsorstøtte på i alt 210.000 kr. til badmintonklubben Triton Aalborg, hvor Claus Pedersen var bestyrelsesmedlem og medlem af sponsorudvalget.


Netop det, at sagen har kørt meget længe allerede, og at en anke til landsretten ville trække den yderligere i langdrag, er ifølge Søren Beckermann baggrunden for, at Claus Pedersen har valgt at tage imod dommen.


I rettens afgørelse indgår det også, at S.D. Kjærsgaard havde foræret Claus Pedersen og hans kone billetter til fire koncerter og festivaler.

Sagen startede for mere end tre og et halvt år siden, hvor Aarhus Kommune efter en række afslørende artikler i Århus Stiftstidende bad Østjyllands Politi indlede en efterforskning af blandt andet sagen om badminton-sponsoraterne.

Annonce

Langt sagsforløb

Ved udmålingen af straffen til Claus Pedersen lagde Retten i Aarhus vægt på, at der er gået lang tid, siden forholdet blev begået, og at sagen i forvejen har haft store konsekvenser for Claus Pedersen, der blev bortvist fra sit job i Aarhus Kommune.

Netop det, at sagen har kørt meget længe allerede, og at en anke til landsretten ville trække den yderligere i langdrag, er ifølge Søren Beckermann baggrunden for, at Claus Pedersen har valgt at tage imod dommen.

I samme sag blev firmaet S.D. Kjærsgaard idømt en bøde på 100.000 kr., mens firmaets direktør, Palle Kjærsgaard, blev idømt 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste for at have bestukket Claus Pedersen.

Palle Kjærsgaard har tidligere fortalt til avisen, at han tager dommen til efterretning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Livsstil

Sådan føles det at blive gammel

Annonce