Annonce
Debat

Skanderborg: A plus B plus C er lig med ny skolestruktur

"Efter V, DF, SF og Ø sprang fra den oprindelige aftale, de selv havde været med til at indgå, stod vi i en situation, hvor der måtte nye løsninger på banen. Derfor fandt Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Konservative hurtigt sammen for at udarbejde et nyt oplæg, der kunne bringe os ud af dødvandet", skriver Anne Heeager og Thomas Cordtz. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

DEBAT: Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er hovedarkitekterne bag den justerede aftale om skolestruktur i Skanderborg Kommune, som netop er blevet præsenteret.

Efter V, DF, SF og Ø sprang fra den oprindelige aftale, de selv havde været med til at indgå, stod vi i en situation, hvor der måtte nye løsninger på banen. Derfor fandt Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Konservative hurtigt sammen for at udarbejde et nyt oplæg, der kunne bringe os ud af dødvandet.

Dette var det eneste ansvarlige at gøre, da vi ikke ville svigte den opgave, det er at sikre plads til de ca. 2.000 ekstra skolebørn, vi skal huse i de kommende år.

Annonce

Med den nye aftale lægger vi op til næsten de samme strukturændringer som i den oprindelige aftale dog uden, at skolerne i Hylke og Bjedstrup lukkes.

Inspireret af flere høringssvar indeholder den nye aftale også nye krav til dialogen imellem byråd og de enkelte skoler. Den årlige dialog skal fremadrettet fokusere på de enkelte skolers udviklingsmuligheder, men samtidig sikre fortsat opmærksomhed på, at alle skoler skal være fagligt, socialt og økonomisk bæredygtige. Derfor fokuseres der med aftalen blandt andet på social og faglig kritisk masse, klassekvotienter og minimumselevtal.


Og så vil vi selvfølgelig gå til budgetforhandlingerne med en klar forventning om, at V, DF, SF og Ø vil gøre en ekstra indsats for at finde de penge til skolerne, der nu mangler.


Det glæder os, at det er lykkedes at samle alle de andre partier på nær Å om den ny aftale. Det er vigtigt, da børnenes og skolernes fremtid er for vigtig til, at vi må tabe det hele på jorden.

Det er dog skuffende, at den justerede aftale ikke bringer os i mål rent økonomisk. Da Hylke og Bjedstrup skoler bevares, og Afd. D på Låsby Skole for nuværende ikke flytter til Bjedstrup, vil der mangle 30 millioner kroner i anlægsbudgettet. Endvidere vil de 11 millioner kroner, der var fundet til et kvalitetsløft, nu skrumpe ind til seks millioner kroner. Dermed styrkes det samlede skoleområde ikke så meget, som vi havde håbet.

Det havde pyntet gevaldigt, at de partier, der sprang fra aftalen, havde evnet at komme med konkrete forslag til, hvordan vi så kunne finde pengene. Det har de dog ikke været i stand til. Men vi glæder vi os så over, at det med socialdemokratisk, radikal og konservativt benarbejde alligevel lykkes at lande en aftale, der skaber kapacitet og plads til de ekstra mange børn, vi skal huse – også uden at bunden slås ud af kommunens økonomi.

Og så vil vi selvfølgelig gå til budgetforhandlingerne med en klar forventning om, at V, DF, SF og Ø vil gøre en ekstra indsats for at finde de penge til skolerne, der nu mangler.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

Stiften mener: Bliv ved med at drømme om forandring og fornyelse i Aarhus

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

AGF

Stortalent sikrede point for AGF's U19-drenge: Lynede i debut

Annonce