Annonce
Sport

Skanderborg Aarhus brød igennem lydmuren og ydmygede modstanderen i historisk kamp

Mike Haack kom på tavlen fem gange tirsdag aften for Skanderborg Aarhus. Foto: Ole Nielsen.
Tirsdag aften gjorde Skanderborg Aarhus stort set alt rigtigt og kørte KIF Kolding over i klubbens første officielle kamp nogensinde.

HÅNDBOLD: Kampdag et, år et. Tirsdag aften blev den første officielle kamp i Skanderborg Aarhus' historie spillet mod KIF Kolding.

Og hvilken en.

Skanderborg Aarhus var simpelthen bare formidable defensivt i hele første halvleg, og i anden halvleg scorede de så efter behag.

Annonce

Resultatet var en forbløffende og ydmygende sejr på 34-22. Skanderborg Aarhus og KIF Kolding lignede umiddelbart to af de hold, som skal kæmpe med om en af de sidste slutspilspladser.

Meget var ved det gamle

Men selvom meget var nyt, var der nu alligevel helt utrolig meget, som var det samme. Fælledhallens musik er stadig provinsdiskoteksagtigt højt, gulvet har stadig den særegne orange farve.

Og holdet på hjemmebane er stadig et af rækkens bedste defensive mandskaber.

Selvom der er proppet et seks bogstaver langt egenavn bag på det officielle klublogo, er det nu stadig Skanderborgs gamle spillere, som betræder banen. Klubben er oprettet på Skanderborg Håndbolds licens, og da de stort set havde fuldtegnet holdet til sæsonen, kunne der ikke nå at komme mange ændringer.

Herrehåndboldligaen, 2. runde

Skanderborg Aarhus Håndbold - KIF Kolding 34-22 (14-7)

Skanderborg Aarhus: Morten Hempel Jensen 7, Mike Haack 5, Thomas Arnoldsen 4, Lars Skaarup 3, Hákun West av Teigum 2, Mads Kalstrup 2, Jon Katballe 2, Thor Christensen 2, Morten Balling 2, Mathias Bitsch 2, Lasse Højgaard 1, Allan Toft Hansen 1, Salah Boutaf 1.

KIF Kolding: Andreas Væver 5, Thomas Boilesen 3, Mats Gordon Krog 3, Alexander Morsten 3, Peter Balling 2, Jesper Meinby Pedersen 2, Daniel Guldsmed 1, Jens Peschardt 1, Vetle Rønningen 1, Peter Lund 1.

Udvisningsminutter: Skanderborg Aarhus: 4, Kolding: 8

Redningsprocent: Skanderborg Aarhus: Kristoffer Laursen 35 % (9/26), Salah Boutaf 29 % (2/7). KIF Kolding: Tim Winckler 24 % (5/21), Ágúst Eli Björgvinsson 12 % (2/17)

Kampen undervejs: 3-3, 9-7, 14-7, 20-11, 29-19, 34-22.

Tilskuertal: 1262 i Fælledhallen, Skanderborg.

Så det var stadig de gamle Skanderborg-kæmper, der løftede holdet defensivt og spredte panik i Kolding-truppen. Det var stadig Kristian Bonefeld, Mathias Smed. Og "borgmester" Kristoffer Laursen.

Og i offensiven var flere af de nye stærkt medvirkende til, at Skanderborg Aarhus ret tidligt fik sat lås og slå på de to point i opgøret. Især Morten Hempel Jensen bragede gennem lydmuren og blev kampens topscorer med syv mål i sin debut.

Jeg tror ikke, man kan kalde det meget andet end en drømmestart.

Morten Hempel Jensen, Skanderborg Aarhus-debutant

Klubben har ellers brugt mere tid i træningskampene på at lære ham at spille i forsvaret, for i seneste sæson i TMS Ringsted brugte han meget af forsvarstiden på bænken, så han i stedet kunne spare kræfterne. Han var sjællændernes største profil og blev også klart holdets topscorer seneste sæson.

- Jeg tror ikke, man kan kalde det meget andet end en drømmestart. Det var rigtig godt. Og det var rigtig dejligt at komme i gang med en sejr på 12 mål.

- Da jeg stod op i morges, forventede jeg ikke, at vi ville vinde med 12 i dag, men det viser også, hvor stærkt et hold, vi har, siger Morten Hempel Jensen efter kampen.

Annonce

Lukkede totalt ned i første halvleg

I første halvleg lukkede Skanderborg Aarhus bare syv mål ind. Det skete kun tre gange i hele seneste sæson, at et hold lukkede syv mål ind på en halvleg.

I anden halvleg blev det noget mere festligt. Kolding blev bedre til at komme til chancer. Til gengæld dækkede de ikke op, og Skanderborg Aarhus scorede nærmest efter behag, hvilket gjorde, at det til sidst endte med voldsomme sejrscifre.

- Vi har skiftet ud på begge backer til sæsonen, og vi har skulle finde ud af en måde at spille på. Jeg er meget tilfreds med vores defensiv i dag, men det er også godt bundet sammen af Mathias Smed og Kristian Bonefeld, der har stået der meget. Og så er jeg positivt overrasket over, at vores offensiv flyder så godt i dag.

- Jeg oplever, at vi har haft et godt topniveau tidligere. Jeg er ikke sikker på, at vi har et lige så højt topniveau her i starten af den nye sæson, men jeg tror, vi har et mere stabilt niveau, siger Nick Rasmussen.

Næste Skanderborg Aarhus-kamp er på fredag, hvor det møder Sønderjyske på udebane.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

2. halvleg er i gang: AGF er fortsat foran

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Sport

To tredjedele af VSK-holdet var nye spillere i pokalnederlag til superliga-hold: - Det er rimeligt at sige, at vi er startet lidt forfra

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce