Annonce
Sport

Skanderborg Aarhus Håndbold drømmer stort: - Over en treårig horisont vil vi spille med om medaljer

Thomas Arnoldsen er et af dansk håndbolds største talenter og er blevet uddannet i Skanderborgs akademi Shea. Akademiet forsætter i den nye håndboldsammenlægning. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Århus Håndbold er et færdigskrevet kapitel. Bogen er lukket og sat på hylden. Den næste i rækken handler om et samarbejde med klubbens lokalrivaler fra Skanderborg.

HÅNDBOLD: Hvis man sidder og er godt gammeldags forvirret over, hvad fremtiden bærer i østjysk håndbold, så er det mildest talt forståeligt.

For det var lidt af en bombe, der officielt sprang mandag klokken 14:00. Århus Håndbold går konkurs og fusionerer med Skanderborg Håndbold.

Fremtiden er Skanderborg Aarhus Håndbold. En sammenslutning mellem de to klubber, som fremadrettet skal spille under Skanderborgs licens. Efter Århus Håndbolds konkurs bliver klubben, jævnfør Dansk Håndbold Forbunds regler, tvangsnedrykket.

Ambitionerne til fremtiden er store. Aarhus Håndbold skal blande sig med de allerbedste og skal være en del af sportens absolutte top.

- I stedet for at fortsætte konkurrencen på banen, om tilskuerne og om sponsorerne, så har vi aftalt med hinanden, at nu forenes vi med målet om, at vi i løbet af de kommende tre år etableres i toppen af dansk håndbold. Man kan diskutere, om det hedder top fem, top seks eller top fire, men vi vil i hvert fald gerne op og spille med om medaljer på en treårig horisont, sagde Jørgen Noes, bestyrelsesformand i nu konkursbegærede Århus Håndbold i starten af pressemødet.


Økonomien har i de seneste fem-seks år haltet, og ambitionerne, specielt omkring herreliga-mandskabet, har været større end den økonomiske opbakning.

Jens Christensen, formand i Skanderborg Håndbold


Det er en del af dansk håndbold, som de to enkeltstående klubber ikke har været en del af i de seneste år. Århus Håndbold har i denne sæson end ikke formået at kvalificere sig til slutspillet.

- Baggrunden for det her er lige dele et ønske om at kravle op på en højere hylde rent sportsligt. Det er noget, vi har kæmpet med i Skanderborg så vel som Aarhus, fordi det jo i et vist omfang styres af økonomien, sagde Jørgen Noes.

Udover Jørgen Noes deltog Jan Børjesson, som er formand for Støtteforeningen - Århus Håndbold samt Jens Christensen og Kurt Møller, der er henholdsvis formand i Skanderborg Håndbold og formand for herreeliteudvalget i samme klub.

Annonce

Skanderborg fortsætter sæsonen ud

Sæsonen ud kommer Skanderborg til at spille sæsonen færdig som Skanderborg Håndbold i deres velkendte grønne bluser. Fusionen kommer kun til at påvirke Skanderborgs herrehold. Kvindeholdet fortsætter med at spille udelukkende under Skanderborg Håndbold.

Men fra næste sæson bliver hjemmebanetrøjen marineblå, mens udetrøjen bliver hvid.

Men det betyder ikke, at der ikke skal spilles håndbold i fremtiden i Ceres Arena. Det nye Skanderborg Aarhus Håndbold kommer til at spille skiftevis i Aarhus og Skanderborg, mens de også skal træne begge steder.

Logo: Skanderborg Aarhus Håndbold

- Jeg ser det som et tiltag og en styrkelse af håndbolden i det østjyske. Fusionen er blevet til, efter Århus Håndbold A/S har begæret sig konkurs efter sidste runde i grundspillet, hvormed holdet dermed nedrykker, sagde Skanderborg Håndbolds formand Jens Christensen.

Han fortsætter:

- Økonomien har i de seneste fem-seks år haltet, og ambitionerne, specielt omkring herreliga-mandskabet, har været større end den økonomiske opbakning. Det har bestyrelsen haft meget fokus på det seneste år, så da denne mulighed opstod, hvor vi kunne sikre Skanderborg Håndbold men også sætte større tryk og sikkerhed på toppen af dansk herrehåndbold ved denne fusion, greb vi muligheden.

Annonce

Skanderborg først?

Selvom der i bestyrelsen kommer til at være fire fra det hedengangne Århus Håndbold samt fire fra Skanderborg Håndbold, er der altså i høj grad tale om, at det var århusianerne, der har set fusionen som sidste udvej.

Og man kan også få tanken, at der er en grund til, at "Skanderborg" står først i holdnavnet. Ifølge Kurt Møller fra Skanderborg Håndbold handler det nu bare om, hvad der er mest mundret.

- Det er selvfølgelig en ting, vi har talt om, fordi det har en effekt på den ene eller anden måde. Men vi synes, at Skanderborg Aarhus ligger bedst og ligetil i munden. Vi har ikke kigget på størrelsen af byerne, siger Kurt Møller.

Skanderborg Aarhus Håndbold

Fra den kommende sæson spiller Århus Håndbold og Skanderborg Håndbold under samme navn - Skanderborg Aarhus Håndbold.

Klubberne kalder det en fusion, men reelt går Århus Håndbold konkurs, mens der oprettes en overbygning til foreningen Skanderborg Håndbolds førstehold. Den nye klub kommer til at spille på Skanderborgs licens.

Århus Håndbold bliver tvangsnedrykket og ophører herefter. Licensen overgår til moderklubben VRI.

Det betyder, at de Skanderborg-spillere, der havde kontrakt for den kommende sæson, fortsætter i den nye klub. Samtlige af Århus' spillere har fået ophævet deres kontrakt og er frie til at søge andre steder.

Træner for den nye klub bliver Skanderborgs hidtidige træner Nick Rasmussen. Sportschef bliver Peter Bredal, der var sportschef i Århus Håndbold.

Bestyrelsen i den nye klub består af fire fra hver klub. Der skal findes en direktør.

Skanderborg Aarhus Håndbold kommer til at spille i et marineblåt kampsæt med ren hvid som udebanefarve.

Spillerne kommer til at træne i Skanderborg og Aarhus, og der vil blive spillet kampe på hver af de eksisterende hjemmebaner, Fælleden og Ceres Arena.

På papiret er Skanderborg den mindre by, og på pressemødet blev der gjort meget for at fortælle, at der fra begge sider kommer til at blive gået ligeværdigt ind i det nye samarbejde. Der kommer til at være to salgschefer og bestyrelsespladserne bliver som nævnt delt op.

- Jeg forstår godt spørgsmålet, men når der skal vælges en licens, så skal der vælges én. Og ud fra en lang række juridiske ting er det lettere at tage udgangspunkt i Skanderborgs juridiske licens, der også har et slutspil som de skal gøre færdige.

- Men det ligeværdige består i, at der etableres et nyt selskab, der er ejet 50/50 af Skanderborg Håndbold-foreningen og af Århus Håndbolds støtteforening. Der er desuden en bestyrelse med et lige antal medlemmer fra hver side. Begge navne indgår i det nye navn, og vi spiller begge steder. Det kan ikke være mere ligeværdigt i ønsket om at skabe et østjysk hold, der kan begå sig i toppen, siger Jan Børjesson fra Århus Håndbold.

Det nye logo indeholder også begge navne og de tidligere klubfarver, orange og grøn, pryder hver sin side. I midten er planen, at det grafiske tegn skal kunne tydes både som et S og A - forbogstaverne på de to byer.

Der er endnu ikke fundet en direktør til den nye sammenlægning, som ser dagens lys 1. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce