Annonce
Sport

Skanderborg Aarhus henter stregspiller hjem fra udlandet: Skal være profil på banen og mentor udenfor

Lars Mousing kommer til på en toårig kontrakt. Foto: Christoffer Håkansson/Skanderborg Aarhus
Lars Mousing var en vigtig spiller for både Skanderborg, TTH og Ribe-Esbjerg. De kommende to sæsoner er han Skanderborg Aarhus-spiller.

HÅNDBOLD: Skanderborg Aarhus forstærker sig på stregen til den kommende sæson ved at hente et velkendt navn i dansk herrehåndbold.

Det drejer sig om den 29-årige Lars Mousing, som vender hjem til dansk håndbold efter to år i franske Chambéry. Mousings kontrakt udløber samtidig i Frankrig.

Mousing har blandt andet en fortid i Skanderborg Håndbold, men brød for alvor igennem i TTH Holstebro, hvor han var i fire år og både spillede EHF Cup og Champions League, mens det også blev til en enkelt udtagelse til landsholdet.

Annonce

Stregspilleren har fået en toårig kontrakt indtil sommeren 2024.

- Jeg glæder mig meget til at blive en del af det her østjyske powerhouse, hvor man samler og kombinerer erfaring og talentmasse fra et stort geografisk område. Det er rigtigt spændende, og der er masser af potentiale i projektet, som allerede er kommet rigtig flot fra start.

- Håndboldfilosofien i Skanderborg Aarhus passer virkelig godt til mine ønsker, og jeg ser frem til at udvikle mig og få en noget anden rolle, end jeg har haft tidligere. Jeg har haft en snak med Nick Rasmussen omkring min kommende rolle, og det passer rigtig godt ind i mit håndboldbillede og dét, jeg kan bidrage med på og udenfor banen. Jeg kommer med en masse erfaring fra dansk og fransk håndbold, og jeg glæder mig til at være en af de spillere som går forrest og bliver pejlepunkt for de unge talenter, siger Lars Mousing i en pressemeddelelse.

Skader og konkurrence i Frankrig

Lars Mousing skiftede væk fra TTH for at finde en udenlandsk klub, men de hang ikke på træerne i første omgang. Så han spillede 19/20-sæsonen i Ribe-Esbjerg, hvor han var en profil inden skiftet til Frankrig.

I Chambéry, en klub som ligger i den øvre halvdel af rækken, har Mousing haft en vis succes, men har også kæmpet med en rygskade og to konkurrenter på stregpositionen. Derfor har han i skrivende stund også kun scoret otte gange i 11 kampe i den franske Starligue i denne sæson.

- Spillemæssigt har årene i fransk håndbold lært mig at anskue håndbold på en anderledes måde, såvel fysisk som individuelt. Jeg har lært en masse omkring åbninger af forsvarsformationer, og det er en af de erfaringer, jeg glæder mig til at bringe med til Skanderborg Aarhus, siger Lars Mousing.

Lars Mousing Nielsen

Alder: 29 år (født 4. marts 1992) 

Klubkarriere: Ajax København (2010-12), Nordsjælland Håndbold (2012-13), Skanderborg Håndbold (2013-15), TTH Holstebro (2015-19), Ribe-Esbjerg (2019-20), Chambéry (2020-22), Skanderborg Aarhus 2022-25)

Landskampe: 3 (2 mål)

Position: Stregspiller

Annonce

Bliver mentor

Den nye stregspiller kommer til at blive en art mentor for de to unge, egenudviklede stregspillere Thor Christensen og Frederik Arnoldsen.

Derudover er både Mads Kalstrup og Allan Toft Hansen også stregspillere i den nuværende trup. Der er altså rigeligt med spillere på positionen til den kommende sæson.

- Kommercielt følger vi vores strategi om at have et par store håndboldprofiler i truppen i sæsonen 22/23. At vi allerede nu begynder at hente udlandsprofessionelle spillere til klubben betyder, at vi er et interessant emne for spillere fra den øverste hylde.

- Den røde tråd er, at vi bygger holdet op omkring de unge østjyske talenter som Jon Katballe, Thor Christensen og Thomas Arnoldsen og henter erfarne profiler udefra til at løfte på de øvrige positioner. De unge talenter høster erfaring og kommer i mesterlære hos de rutinerede spillere, som skal løfte deres egen profil og eget spil ved at tage talenterne under deres vinger, siger Mads Lind, direktør i Skanderborg Aarhus, i pressemeddelelsen.

Skanderborg Aarhus spiller på papiret deres næste kamp 30. december mod Fredericia på udebane, hvis altså ikke kampen bliver udsat på grund af Covid-19.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Sport

Et udsøgt drama: Bundu vender hjem til AGF efter nederlag ved de afrikanske mesterskaber

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce