Annonce
Aarhus

Skanderborg får nyt søbad: Sådan kommer det til at se ud

Sådan kommer Skanderborg Søbad til at se ud. Entreprenørfirmaet MT Højgaard har i samarbejde med Spektrum Arkitekter vundet den udbudte totalentreprise om at bygge Skanderborg Søbad og Kulturløberen, som er et opholds- og aktivitetsområde mellem Kulturhuset og søen. Illustration: Spektrum Arkitekter
To bassiner, en udspringsplatform, solterrasser, sauna og plads til vandsport - alt sammen faciliteter i det kommende søbad midt i Skanderborg. Badegæsterne forventes at kunne springe i søen til maj næste år.
Annonce

SKANDERBORG: Ideen om et søbad ud for Kulturhuset midt på Adelgade har været længe undervejs, men nu kan borgerne i Skanderborg godt begynde at glæde sig, for til maj 2021 kan de hoppe i søen fra helt nye omgivelser.

Efter en lang idé- og udviklingsproces, borgerinddragelse, undersøgelser og ansøgninger til fonde kan Skanderborg Kommune nu gå i gang med projekt Skanderborg Søbad.


Vi får meget søbad for pengene, og jeg er sikker på, at stedet bliver et utroligt aktiv for Skanderborg Kommune – både for borgerne, forretninger, foreningsliv og for turister.

Frands Fischer (S), borgmester


Entreprenørfirmaet MT Højgaard har i samarbejde med Spektrum Arkitekter vundet den udbudte totalentreprise. Byggeriet tæller Skanderborg Søbad og Kulturløberen, som er et opholds- og aktivitetsområde mellem Kulturhuset og søen.

Projektet blev udvalgt af et bredt sammensat bedømmelsesudvalg og blåstemplet på byrådsmødet 24. juni.

Annonce

Meget for pengene

Den samlede pris for Søbadet og Kulturløberen er på i alt 12,5 mio. kroner.

- Vi får meget søbad for pengene, og jeg er sikker på, at stedet bliver et utroligt aktiv for Skanderborg Kommune – både for borgerne, forretninger, foreningsliv og for turister. Området er helt unikt med smuk natur og spændende kultur lige i hjertet af byen, og med Søbadet og Kulturløberen bliver det hele bundet sammen i en helhed, siger borgmester Frands Fischer (S) i en pressemeddelelse.

Skanderborg Søbad bliver bygget i beton og træ. Det 1.500 kvadratmeter store søbad får to bassiner, terrasser, udspringsplatform, omklædning, toiletter, sauna, multirum, depot til kajak og SUP (Stand Up Paddle, red.), adgangsbro og kajplads for skibet Dagmar.

Søbadet bliver anlagt, så det er tilgængeligt også hvis man kommer i kørestol eller med barnevogn

- Søbadet og Kulturløberen bliver multianvendeligt og til gavn for mange målgrupper. Det er spot on i forhold til manges ønsker om at være aktive udendørs og på forskellige tidspunkter. Det bliver et fantastisk samlingssted for kultur og bevægelse, mener Tage Nielsen (Rad.V.), formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget.

Annonce

Samlet projektsum på 28 mio. kroner

Projektet skal skabe en sammenhæng mellem inde og ude, mellem Kulturhus og Søtorv og på den måde blandet kultur- og fritidsliv.

Området, hvor Søbadet etableres, hedder Byparken. Noget af jorden her har været forurenet, fordi der tidligere har været industriproduktion på stedet.

Skanderborg Søbad kommer til at ligge i forlængelse af Kulturhuset og Søtorvet. Området mellem Kulturhuset og søen har fået navnet Kulturløberen. Det er et opholds- og aktivitetsområde, der kommer til at forbinde Kulturhuset og søbadet. Illustration: Spektrum Arkitekter

Kulturløberen dækker en del af det forurenede areal, og der etableres et stort sten- og sandlag til at dække jorden for en ekstra sikkerheds skyld.

Selve vandkvaliteten omkring søbadet er helt, som den skal være, oplyser Skanderborg Kommune.

Nationale fonde, som Lokale og Anlægsfonden samt Realdania, støtter projekter med i alt 12,5 mio kroner ud af en samlet projektsum på 28 mio. kroner for renovering- og udvidelse af Kulturhuset samt etablering af Søbadet og Kulturløberen.

Kulturhuset Skanderborg

- Vinderprojektet skaber en stærk sammenhæng mellem byrummet, Kulturhuset, Byparken og søen. Derudover skaber projektet også rigtig gode muligheder for at afholde kulturaktiviteter i bred forstand helt tæt på vandet, udtaler projektchef i Realdania, Laura Kristine Bjerre Munch.

- I LOA (Lokale og Anlægsfonden, red.) er vi glade for at kunne bidrage til et nyt aktivt kulturelt mødested i byen, siger arkitekt Anna Hassel.

Byggeriet begynder omkring 1. september. Kulturløberen og Søbadet forventes at stå klar til maj 2021.

Det indeholder det nye søbad

To bassiner, udspring, omklædning, toiletter, sauna multirum og kajakdepot. Adgangsbroer og kajplads til turistbåden Dagmar

Søbadet fået et samlet areal på 1.500 kvadratmeter, et bygningsareal på 171 kvadratmeter og et overdækket areal på 53 kvadratmeter. Kulturløberen bliver på 600 kvadratmeter.

MT Højgaard A/S og Spektrum Arkitekter ApS har vundet totalentreprisen. De to andre entreprenørfirmaer, der deltog i udbuddet var CG Jensen sammen med ONV Arkitekter og Per Aarsleff.

Skanderborg Søbad er fået fondsstøtte fra Lokale og Anlægsfonden og Realdania

Det forventes at stå klar i maj 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Annonce