Annonce
Sport

Dødsfald: Skanderborg har mistet en ildsjæl i sporten

Sportschef i Skanderborg Håndbold Torben Væver blev kun 52 år. Foto: Axel Schütt
Torben Væver, sportschef i Skanderborg Håndbold er død. Blot 52 år gammel.
Annonce

HÅNDBOLD: Skanderborg Håndbolds mangeårige sportschef, direktør Torben Væver er afgået ved døden, blot 52 år gammel. Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

Klubbens formand Jens Christensen skriver:

"Det er med stor sorg, at vi i Skanderborg Håndbold må meddele, at Torben Væver 30. juni kl. 17.35 afgik ved døden på Skejby sygehus, efter at han i tirsdags 23. juni fik en hjerneblødning.

Vore tanker går til hans kone Dorthe Marschall Væver – og børn Andreas, Mathias, Kathrine, Cecilie og Marie – svigerbørn – barnebarn og familien.

Det har været vigtigt for os at respekten og sorgen for de nærmeste og familien er kommet først – Skanderborg Håndbold har måttet stå i anden række.

Torben blev 52 år.

Med dyb sorg og med stor respekt for familien – Jens Christensen, formand."

Annonce

22 år i klubben

Torben Væver har, ifølge Jens Christensen, været en del af Skanderborg Håndbold i 22 år og har i en længere årrække været sportschef. Han har dermed fulgt klubben fra slutningen af 1990'erne til i dag og været en stor del af klubbens ansigt udadtil.

I et portræt af Torben Væver i anledning af hans 50 års fødselsdag i 2017 fortalte han om en travl hverdag på 10 timer i sin egen virksomhed Netto Perforering, efterfulgt af mange timer i håndboldens tjeneste. Man kan læse portrættet "Klar til et nyt fællesskab på Fælleden" under denne artikel.

Torben Væver

Ejer og direktør i Netto Perforering

Sportschef Skanderborg Håndbold

Initiativtager til SHEA Skanderborg Håndbold Eliteakademi

Siden år 2000 bestyrelsesmedlem i Skanderborg Håndbold

Årets leder 2012 Årets JHF’er (Jydsk Håndbold Forbund) 2010 DJ ved Skanderborgs
hjemmekampe

Gift med Dorthe Væver og far til fem børn, heraf to sæt tvillinger

Død 30. juni 2020, 52 år

Torben Væver var som sportschef og altmuligmand altid i sving i Skanderborg Håndbold. Foto: Morten Pape


Men med et knips var det hele aflyst og forventningens glæde blev afløst af den mest vanvittige periode i min tid i håndboldsporten.

Torben Væver, sportschef i Skanderborg Håndbold


Dødsfaldet kommer som et stort chok for klubben. Blot få dage før han fik en hjerneblødning, skrev Torben Væver 18. juni et længere opslag på klubbens side, hvor han beskriver coronaopandemiens standsning af al aktivitet som den mest vanvittige periode i sin tid i klubben:

"Alt var kørt i stilling til den afgørende fase af turneringen hvor jeg personligt havde en virkelig god fornemmelse for vores grønne hold i Skanderborg. Fysisk var vi lige der hvor vi skulle være og jeg tror vi havde rigtigt meget at byde ind med. Men med et knips var det hele aflyst og forventningens glæde blev afløst af den mest vanvittige periode i min tid i håndboldsporten."

Annonce

Optimist trods krise

Aflysningen af al håndbold og af Smukfest betød, at klubben kom til at styrtbløde rent økonomisk: "Uge for uge væltede spørgsmålene ind, og ingen havde svarene. (...) Ikke en nem eller rar situation når ens hjerteklub styrtbløder med udsigt til store tab," skrev Torben Væver blandt andet.

Sportschefen var dog tydelig optimist og slutter indlægget med et stort håb for fremtiden. En fremtid, som nu bliver uden ham som en bærende søjle i Skanderborg Håndbold.

Torben Væver kæmpede for sin klub - både på banen og i forhold til de de konstante økonomiske udfordringer. Foto: Ole Nielsen

Torben Væver skrev:

"Hvis vi glemmer alt om økonomiske og samfundsmæssige problemer under pandemien, så er der masser af spændende historier om Skanderborg Håndbold Herre Liga 2020/2021, hvor vi i den grad kommer til at se Skanderborgs DNA skinne igennem igen. Tavsheden er brudt, vi er tilbage med håndboldnyheder om de grønne drenge. Glæd jer."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Coronasmitten fylder mere og mere i Aarhus: På et døgn er der fundet yderligere 79 smittede

Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Annonce