Annonce
Skanderborg Håndbold

Skanderborg hentede sæsonens anden sejr

JFMINTERN - Sofia Deen blev topscorer i lørdagens sejr over Aalborg. Arkivfoto: Ole Nielsen
Skanderborg kravlede væk fra sidstepladsen i kvindernes håndboldliga med en sikker sejr over Aalborg EH på 29-25.

HÅNDBOLD: Skanderborg Håndbold indtog sidstepladsen i kvindernes liga inden lørdagens opgør mod Aalborg EH. Kun en gang var det lykkedes de grønblusede at vinde en kamp i grundspillet. Antallet blev dog fordoblet i Nordjylland, da gæsterne trak sig sejrrigt ud af bundkampen, 29-25.

Skanderborg slog det første hul til sin modstander i slutningen af første halvleg, hvor de i de sidste fem minutter før pausen bragte sig i front med tre mål. I anden halvleg fortsatte østjyderne det gode spil og kunne udbygge føringen til hele seks mål, 18-12. Et forspring, der ikke mindst skyldtes en stor kamp af Skanderborgs rutinerede målvogter Monika Kongsgaard.

Aalborg formåede aldrig for alvor at kæmpe sig tilbage i kampen og dermed kunne Skanderborg fejre sæsonens blot anden sejr. De to point var dog nok til at bringe holdet væk fra sidstepladsen, der nu indtages af oprykkerne fra Horsens Elite Håndbold.

- Vi spillede utroligt disciplineret i dag og lavede meget få fejl i vores spil. Det blev altafgørende for kampen i dag, sagde Skanderborg-træner Jeppe Vestergaard.

- Det betyder rigtigt meget for os, at vi er i stand til at tage herop og hente to point. Det giver lidt ro og sender os op blandt de andre hold i bundstriden, sagde træneren, der også roste sit unge mandskab for at holde hovedet koldt, da hjemmeholdet lagde tryk på hen mod slutningen af kampen.

Kvindernes Håndboldliga

Aalborg EH-Skanderborg 25-29 (11-14)

Målscorer for Skanderborg: Sofia Deen 7, Anna Berger Wierzba 5, Stine Kristensen 4, Sarah Stougaard 4, Stine Holm 3, Sidsel Mejlvang 2. Celine Holst 2, Emma Sophie Thatt 1 og Mathilde Pedersen 1

Stillingen undervejs: 4-4, 7-7, 8-11, 11-14, 12-18, 15-20, 20-25, 25-29

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce