Annonce
Håndbold

Skanderborg henter fløjspiller i Skive

Lars Skaarup(billedet) får ny makker på venstre fløj i den kommende sæson, hvor Jesper Kjærulff Hansen vender tilbage til Skanderborg efter fem år i 1. division. Foto: Ole Nielsen
Venstrefløjen Jesper Kjærulff Hansen skifter til sommer 1. division ud med liga, når han vender tilbage til Skanderborg Håndbold.

HÅNDBOLD: Skanderborg har fundet manden, der skal afløser Frederik Iversen på venstre fløj. Ny mand i venstre side bliver Jesper Kjærulff Hansen, der skifter til klubben på en toårig aftale.

Håndboldspilleren er ikke et nyt navn i Skanderborg Håndbold. Han har tidligere gået på klubbens Elite Håndbold Akademi som U16 og U18-spiller. Herefter gik turen til Vesthimmerland og Skive i 1. division, hvor han har fået mere og mere spilletid i den næstbedste række og nu er klar til at træde op på ligaplan og kæmpe om spilletiden med Lars Skaarup i den nye sæson.

- Han har fået en god senior uddannelse med hans 5 sæsoner i den næstbedste række og har fået en masse spilletid, og jeg syntes, han gjort nogle kloge valg i sine første senior år. Der er rigtigt mange dygtige venstre fløje i Danmark, men Jeppe var et af de navne vi har haft stående på blokken igennem mange år og vi har fulgt ham løbende siden, han forlod SHEA efter endt U18 tid, siger Skanderborgs sportschef Torben Væver.

- Han er en spiller, der har stor lyst til at komme op og prøve kræfter med herreligaen. og jeg syntes, han er et godt match til Lars Skaarup. De er to lidt forskellige typer, hvor Jeppe har lidt mere højde og fysik, og det har også betydet, at han i Skive har dækket andre positioner end fløj.

Skive har i denne sæson været en del af kapløbet i toppen af 1. division og indtager tredjepladsen med tre kampe tilbage af grundspillet. Dermed skal klubben med sandsynlighed ud at spille kvalifikation til næste sæsons liga.

Jesper Kjærulff Hansen har indtil videre lavet 69 mål i 23 kampe for sin nuværende klub.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce