Annonce
Debat

Skanderborg: Kære byrådskolleger, nok lytter I, men hører I efter?

"Det er kun gået én vej i undersøgelserne af kommunens erhvervsvenlighed de senere år: Nedad og det i il-tempo", skriver Thomas Cordtz. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

DEBAT: John Haarup Laursen (Dansk Folkeparti), Kai Høstrup (Socialdemokratiet) og Tage Nielsen (Radikale Venstre) er gået i rette med et indlæg, jeg skrev om Skanderborg Kommunes arbejdsmarkedspolitik. Her redegjorde jeg for, hvordan byrådet og politikken ikke adresserer de behov, erhvervslivet har, og derfor rammer ved siden af.

De tre herrer fastholder, at Skanderborg Byråd selvfølgelig lytter til erhvervslivet. Til det kan jeg kun sige, at vi konservative ikke er voldsomt imponerede, og det er - lige meget, hvordan de end vender og drejer det - ikke sket i tilstrækkelig grad i denne sag. I stedet er det uklart, om der høres efter, eller om man forstår. Der er der flere eksempler på ud over sagen om arbejdsmarkedspolitikken.

Det er kun gået én vej i undersøgelserne af kommunens erhvervsvenlighed de senere år: Nedad og det i il-tempo!

Annonce

Hver gang har flertallet – og herunder borgmesteren og de radikale – nedtonet alvoren og skudt det hen med, at en placering i en undersøgelse ikke er vigtig. Men de repræsentanter for erhvervslivet, der tog del i seneste 17.4-udvalg om erhvervslivets vilkår, var af en helt anden holdning. De VIL være nummer et. En enkelt nævnte, at man ikke stiller op i en konkurrence for at tabe, men for at vinde.


Det tegner ikke et billede af et flertal, der lytter eller har fingeren på pulsen.


Den konservative ambition og målsætning er klar: Vi skal være Danmarks erhvervskommune nummer ét. Vi har i årevis presset på for at forbedre erhvervslivets vilkår og for, at der skulle udarbejdes en ny erhvervspolitik, der skal tilgodese de mange ønsker og behov, der er i erhvervslivet generelt, i detailhandelen og i turisterhvervet. Det har der hidtil ikke været interesse for.

Det var også os, der for snart fire år siden foreslog at nedsætte det 17.4-udvalg om erhvervslivets vilkår, der netop har færdiggjort sit arbejde. Desværre valgte flertallet i konstitueringen at udskyde arbejdet til allersidst i indeværende byrådsperiode. Det tegner ikke et billede af et byråd, der er voldsomt optaget af erhvervslivets vilkår.

Og i forbindelse med udarbejdelsen af kommissoriet til udvalget foreslog jeg, at det skulle fremgå, at arbejdet skulle munde ud i en ny erhvervspolitik. Det blev også afvist, på trods af at ALLE grene af erhvervslivet udtrykker store ønsker om en netop en ny erhvervspolitik. Igen, det tegner ikke et billede af et flertal, der lytter eller har fingeren på pulsen.

Et sidste eksempel kunne være, hvorledes vi stort set hvert år ved budgetforhandlingerne har måttet kæmpe mod budgetreduktioner til både Erhverv Skanderborg og tidligere Visit Skanderborg. Igen, at det overhovedet er på bordet, tegner ikke et billede af, at man er synderligt optaget af erhvervslivets vilkår eller lytter.

Så jeg fastholder: Lyt nu til erhvervslivet … og hør efter!

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur

Kæmpe internationalt navn vender tilbage: Northside præsenterer omsider navne til første festival i Eskelunden

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Debat

Et uventet møde i Føtex - der sad et rigtigt menneske ved kassen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

Annonce