Annonce
Østjylland

Skanderborg Kommune topper ranglister

Tre målinger peger på Skanderborg som en fremragende kommune for blandt andet erhvervslivet. Pressefoto

Tre nye undersøgelser placerer Skanderborg i toppen blandt landets 98 kommuner: Den østjyske kommune har de sundeste borgere, de bedste rammer for erhvervslivet og de mest energivenlige boliger.

SKANDERBORG: Tre gange inden for de sidste par uger har Skanderborg Kommune gjort sig positivt bemærket på landsplan. To gange er kommunen strøget til tops i Jyllands-Postens store "Bedst at bo"-undersøgelse, og senest har en undersøgelse fra Realkredit Danmark placeret kommunen som nummer et.

Jyllands-Posten har i sin undersøgelse undersøgt, hvordan landets kommuner klarer sig på en række sundhedsparametre som middellevetid, andelen af kronisk syge borgere, lægedækning, borgere på sygedagpenge, og hvor mange borgere der bliver indlagt i løbet af et år.

Når man regner resultaterne sammen, viser det sig, at Skanderborg samlet set klarer sig bedst blandt landets 98 kommuner. Førstepladsen er primært trukket hjem af kommunens meget lave indlæggelsestal, de få kronikere og en høj gennemsnitslevealder på 81,6 år.

"Bedst at bo"-undersøgelsen kårer også kommunen som det bedste sted at drive virksomhed. Undersøgelsen kigger blandt andet på, hvor mange der har en relevant uddannelse, og hvor mange nye virksomheder der skabes. Skanderborg Kommune kommer ind på en suveræn førsteplads.

Tallene fra erhvervsundersøgelsen bakkes i øvrigt op af ledighedstallene fra Danmarks Statistik, hvor kommunen også udmærker sig ved at have landets næstlaveste ledighed.

For nylig har Realkredit Danmark kortlagt energimærke-ordningen, der trådte i kraft i 2010. Også her scorer Skanderborg topkarakter som kommunen med de mest energibevidste indbyggere. 17 procent af de energimærkede huse i kommunen får karakteren A.

Til sammenligning er det kun to procent i de lavest rangerede kommuner. Blot fem procent af boligerne i Skanderborg Kommune får den laveste energimærkning.

- Vi er glade for de positive undersøgelser og tager dem som et skulderklap og en bekræftelse på, at borgerne har det godt i her. Vi er inde i en positiv udvikling og får mange nye tilflyttere og også nye virksomheder etableres hvert år. Det skal dog ikke få os til at hvile på laurbærrene. Der er fortsat brug for, at vi holder fokus på at udvikle kommunen på alle områder, siger borgmester Jørgen Gaarde (S).

/EXP

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce