Annonce
Østjylland

Skanderborg Kommune vil indføre krav om corona-pas for alle ansatte: - Vi har en forpligtigelse til at beskytte vores udsatte

Skanderborg Kommune har oplevet et højt smittetryk de seneste uger. Billede Skanderborg Kommune rådhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Skanderborg Kommune har meldt ud, at alle ansatte i kommunen skal fremvise et corona-pas før de går på arbejde. Det skal begrænse smitten og gøre det tryggere for borgerne.

ØSTJYLLAND: Skanderborg Kommune har besluttet, at alle ansatte skal vise et coronapas, når de møder på arbejde.

Det blev besluttet onsdag på et ekstraordinært møde i kommunens økonomiudvalg. Kommunen vil altså hurtigst mulig benytte de nye muligheder, som den kommende lovgivning, som epidemi udvalget ventes at vedtage fredag, stiller til rådighed.

- Vi har en forpligtelse til at beskytte vores udsatte og ældre borgere, og vi stiller jo også krav om coronapas til besøgende på plejehjem og bosteder. Derfor giver det god mening, at vi også kræver det af vores medarbejdere på de områder. På vores skoler og daginstitutioner er problemstillingen en anden. Her handler det om, at vi skal undgå, at lærere og pædagoger bringer smitte fra børnene videre ud i samfundet, fortæller kommunaldirektør Lars Clement.

Annonce

Ikke vaccinekrav

I Skanderborg vil de gerne implementere de nye regler hurtigst muligt.

Kravet bliver rullet ud i kommunen, når loven er vedtaget i epidemiudvalget og kommunen har modtaget retningslinjer fra kommunernes landsforening, som der kan arbejdes ud fra.

Det er vigtigt for mig at sige, at det ikke er et krav om vaccination, men kun om, at man bliver testet.

Frands Fischer (S), borgmester i Skanderborg

Lars Clement, der er kommunaldirektør i Skanderborg kommune fortæller, at de nye krav sandsynligvis vil blive indført fra starten af næste uge.

- Vi indfører kravet, fordi vi har et rigtigt højt smittetryk i Skanderborg Kommune og den seneste tid har vi haft udbrud i flere sogne, men vi kan se, at indførelsen af coronapas virker til at bremse smitten, fortæller kommunaldirektøren.

Kravet om at ansatte skal kunne fremvise coronapas, gælder mens covid-19 er klassificeret som en samfundskritisk sygdom. Som reglerne er nu, så bliver det vurderet én gang om måneden.

Annonce

Borgmester understreger

Reglerne kommer ikke kun til at gælde for frontpersonale, men for alle kommunens ansatte.

- Når vi har valgt, at kravet skal gælde for alle medarbejdere og også det administrative personale, så handler det om at gøre det ens for alle, så vi undgår situationer, hvor vi skal sidde og detailplanlægge, hvilke medarbejdergrupper der er omfattet, og hvem der ikke behøver passet, fortæller kommunaldirektør Lars Clement.

Borgmesteren Frands Fischer forklarer til avisen, at han ikke er nervøs for, at de nye krav vil betyde, at nogle medarbejdere ikke møder på arbejde.

- Jeg har lagt mærke til, at vi i Region Midtjylland har over 90 procent vaccineret. I Skanderborg, tror jeg, at det er lidt højere. Der er derfor en lille gruppe af vores medarbejdere, som ikke har et coronapas fra vaccination, og det burde vi kunne løse, fortæller han.

- Det er vigtigt for mig at sige, at det ikke er et krav om vaccination, men kun om, at man bliver testet, siger borgmester i Skanderborg, Frands Fischer (S).

Andre kommuner samt flere firmaer har varslet, at de også vil indføre krav om corona-pas. Borgmesteren mener da også, at det er nødvendigt med kravet, da smittetrykket er meget højt for tiden.

- Det vil skabe en tryghed hos de borgere, at de ved, at de ansatte fra kommunen der besøger dem hver dag ikke er smittet, fortæller borgmester Frands Fischer.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Østjylland

Jørgen har siddet i byrådet siden 1986: - Jeg er blevet spurgt flere gange, om jeg vil være borgmester

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Annonce