Annonce
Debat

Skanderborg kravler mod toppen: Men vi kan hente flere penge til velfærd

"Uanset, om vi kunne hente en, to, 10, 50 eller 111 millioner kroner på mere konkurrenceudsættelse, er det penge, vi kunne bruge på velfærden - på mere plejepersonale og flere pædagoger eller på et tiltrængt økonomisk løft af folkeskolen", skriver Thomas Cordtz. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Det ville nok være at stramme den at hævde, at det konservative benarbejde i Skanderborg Byråd for en ny erhvervspolitik allerede har givet pote. Men positivt er det, at Skanderborg klatrer opad i målingerne af kommunens erhvervsklima. Vi lander denne gang på en 19. plads - en hel del bedre end sidste års 33. plads.

Der er flere positive ting at fremhæve i dette års undersøgelse. Skanderborg Kommune vurderes højt i forhold til den grønne udvikling (7. plads) og helt i top i forhold til klimatilpasning. Dialogen mellem erhvervslivet og kommunen og informationsniveauet generelt vurderes også højt.

Også i forhold til at kunne sikre den fornødne kvalificerede arbejdskraft klarer Skanderborg sig godt og lander på en 10. plads. Særligt positivt er det, at langt de fleste af vores virksomheder ville anbefale andre at etablere sig i Skanderborg.

Annonce

Men der er stadig plads til forbedringer. Jeg og de andre konservative har lige som erhvervslivet ambitioner om, at vi skal helt til tops og være Danmarks erhvervskommune nummer ét.

Derfor spiller jeg igen i år ind i budget-forhandlingerne med ønsker om mere konkurrence-udsættelse.

I den forbindelse er det værd at hæfte sig ved, at kommunen kun rangeres som nummer 56, hvad angår brug af private leverandører. Her kan og skal vi blive bedre. Ikke mindst, fordi Dansk Industri tidligere har anslået, at kommunen vil kunne spare op mod 111 millioner kroner årligt, hvis vi konkurrenceudsætter lige så mange af de tekniske opgaver som de bedste kommuner.

Skanderborg har et stort potentiale for mere offentligt-privat samarbejde. I 2020 konkurrenceudsatte kommunen 21,9 procent af de udbudsegnede driftsopgaver. Best practice på landsplan er 41,3 procent.

Vi kommer næppe til at realisere så stort et beløb. Men tænk, om vi kunne hente bare en fjerdedel eller en tiendedel. Uanset, om vi kunne hente en, to, 10, 50 eller 111 millioner kroner på mere konkurrenceudsættelse, er det penge, vi kunne bruge på velfærden - på mere plejepersonale og flere pædagoger eller på et tiltrængt økonomisk løft af folkeskolen. Derfor kan det undre, at der i store dele af byrådet er så stærk modstand over for blot at diskutere og undersøge mulighederne.

I Det Konservative Folkeparti mener vi, at det vil være tosset ikke at søge et tættere samarbejde med erhvervslivet. Derfor spiller jeg igen i år ind i budgetforhandlingerne med ønsker om mere konkurrenceudsættelse. Både for borgernes, kommunens og erhvervslivets skyld.

Men tillykke til Skanderborg med forbedringen. Vi er på vej fremad.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce