Annonce
Debat

Skanderborg melder fra: Rute 26 er godt for jer, Favrskov, men hvad skal vi med den?

"For borgerne i Skanderborg får en ny vej mellem Aarhus og Hammel umiddelbart ikke den store betydning. Alligevel har man i byrådet i Favrskov gjort alt for at få skubbet en kommende vej ind gennem Skanderborg Kommune, hvor den vil komme til at gennemskære et naturskønt område og skabe store støjgener for borgerne i den nordlige del af vores kommune", skriver John Haarup Laursen, Kjeld Jensen og Martin Frausing-Poulsen. Arkivfoto: Morten Pedersen

DEBAT: I et læserbrev i Århus Stiftstidende 9. april skriver Venstres borgmesterkandidat i Favrskov Kommune, Birgit Liin, at en motortrafikvej til Hammel vil gavne hele kommunen.

Vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg kan kun give hende helt ret, det vil få stor betydning for Favrskovs borgere og virksomheder.

Men for borgerne i Skanderborg får en ny vej mellem Aarhus og Hammel umiddelbart ikke den store betydning. Alligevel har man i byrådet i Favrskov gjort alt for at få skubbet en kommende vej ind gennem Skanderborg Kommune, hvor den vil komme til at gennemskære et naturskønt område og skabe store støjgener for borgerne i den nordlige del af vores kommune.

Annonce


Det havde klædt Venstre i Favrskov og Folketinget, hvis man havde taget ansvar og ladet være med at belaste andre kommuner med en vej, som kun er til ulempe for borgere i Skanderborg Kommune.


Vi ved også, at en række borgere i Labing-området er meget lidt tilfredse med, at vejen skal føres syd om byen og ikke nord om, som Vejdirektoratets VVM-rapport viste ville være den bedste løsning.

Birgit Linn skriver også, at Venstre gør sit til, efter 10 års kamp, at rute 26 bliver udvidet. Tillykke med det, men hun må ikke glemme, at de 10 års kamp har også betydet, at Venstre har været med til at flytte vejen ind i Skanderborg Kommune på trods af, at borgere og byrådspolitikere fra Skanderborg Kommune hele tiden har kæmpet imod denne løsning.

Det havde klædt Venstre i Favrskov og Folketinget, hvis man havde taget ansvar og ladet være med at belaste andre kommuner med en vej, som kun er til ulempe for borgere i Skanderborg Kommune.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Annonce