Annonce
Sport

Skanderborg mister "Danmarks bedste målmandstalent": Ligaens topscorer og 18-årig målvogter skifter klub

Her er Viborg HK's to nye spillere. 18-årige Anna Kristensen er et kæmpe målmandstalent, mens 22-årige Laura Damgaard aktuelt er topscorer i ligaen. Foto: Ole Nielsen.

To spændende nye spillere blev præsenteret i pausen af kampen mellem Viborg HK og Larvik. Ligatopscorer Laura Damgaard og Danmarks måske største målmandstalent, Anna Kristensen, skifter til VHK i næste sæson.

Viborg: De fremmødte tilskuere i Vibocold Arena fik sig lidt af en overraskelse, da det i pausen mellem Viborg HK og Larvik blev offentliggjort, at Viborg HK har hentet to markante profiler til den kommende sæson.

Laura Damgaard, 22-årig playmaker fra Aalborg og aktuel topscorer i ligaen med 115 mål i 19 kampe var det ene navn, som blev præsenteret.

- Vi er stolte over at kunne hente ligaens topscorer. Vi får en spiller, som kan noget på egen hånd og er dygtig til at sætte spillet op. Hun er stærk i duelspillet, og det er vigtigt at have spillere, der er gode til den del. Samtidig passer hun godt ind i vores forsvarsspil, hvor hun kan dække en fin to'er, siger Jakob Vestergaard, der dermed fremhæver nogle af de samme egenskaber, som den afgående spiller Line Uno har blandt sine spidskompetencer.

- Det er ikke en copy-paste af Uno. Sådan ser vi slet ikke på det. Vi ser på, hvad vi kan gøre for at optimere holdet bedst muligt, og her har vi fået en dygtig spiller, som har bevist, at hun kan lave mål. Samtidig mener vi, at vi kan være med til at gøre hende endnu bedre her i klubben.

Laura Damgaard har siden sommeren 2017 spillet i det nordjyske, hvor hun i sidste sæson blev nummer fire på topscorerlisten i landets næstbedste række. Inden da spillede hun i Skanderborg.

Men det er ikke bare via præstationerne som senior på klubhold, at Jakob Vestergaard har lagt mærke til Laura Damsgaard.

- Jeg har kendt til Laura gennem de sidste 10 år, da jeg selv har haft hende som spiller gennem mit virke som talenttræner i DHF. Derfor har jeg også fulgt hende længe, og da det kom frem, at det var en mulighed, vi kunne forfølge, så var det oplagt at slå til, siger Jakob Vestergaard.

Annonce

- Hun har potentialet til ikke bare at blive Danmarks bedste keeper, men også en af de bedste i verden. Selvom hun allerede nu er dygtig, kan hun stadig lægge masser af lag på. Hun har kvaliteten og mentaliteten til at nå rigtig langt.

VHK-træner Jakob Vestergaard om målvogter Anna Kristensen.

Potentiel verdensklasse

Den anden spiller, som Viborg HK kunne præsentere, er ifølge Jakob Vestergaard "Danmarks største målmandstalent".

Anna Kristensen er trods sin beskedne alder på bare 18 år førstevalg i Skanderborg, og fremtiden tegner lys for det unge talent.

- Vi har været i konkurrence med samtlige danske klubber om at gafle hende, så jeg er meget til tilfreds med, at det var os, der endte med Anna, siger Jakob Vestergaard.

Trods sin unge alder er Anna Kristensen tiltænkt en afgørende rolle på målmandsposten i Viborg HK allerede fra næste sæson.

- Hun er klar til at være førsteholdsspiller. Ingen tvivl om det. Vi forventer, at hun kommer ind og leverer redninger fra dag ét af. Hun har en god størrelse, en god balance og generelt bare næse for at stå på mål, roser træneren og fortsætter:

- Hun har potentialet til ikke bare at blive Danmarks bedste keeper, men også en af de bedste i verden. Selvom hun allerede nu er dygtig, kan hun stadig bygge en masse lag på. Hun har kvaliteten og mentaliteten til at nå rigtig langt, siger Jakob Vestergaard.

Aktuelt har Viborg HK tre målvogtere i truppen, og når en ny kommer til, må en eller to helt naturligt ud.

- Vi kommer ikke til at have fire målvogtere i truppen. Vi er i øjeblikket ved at lægge den målmandskabale, som vi skal arbejde videre med i næste sæson, konstaterer træneren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Bilisterne kæmper om udendørs parkeringspladser: Samtidig står supersygehusets p-hus halvtomt

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce